TAE KWON DO SCHOOLS OF XANTHI Α.Σ.ΟΡΕΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ- Α. Σ. ΞΑΝΘΗ – Α . Σ . ΑΝΑΞΑΡΧΟΣ- Α.Σ.ΚΟΣΥΝΘΟΣ- Α. Σ .ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Αναγνωρίστηκαν και οι 4 Νεοϊδρυθέντες Σύλλογοι Ταε κβοντο στην Ξάνθη, από το Πρωτοδικείο και από την Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚWΟΝDΟ W.T.F. και θα μπορούν να συμμετέχουν από την νέα αγωνιστική χρονιά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
Την Τεχνική ηγεσία εμπιστεύτηκαν οι Διοικήσεις των Σωματείων, στον γνωστό Ξανθιώτη Προπονητή κο ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΑΝΔΡΕΑ, που από το 2006 είναι περιφερειακός Προπονητής σε Κλιμάκια Επίλεκτων Αθλητών με πολλές Διεθνείς Συμμετοχές και διακρίσεις και από το 2009 Ομοσπονδιακός Προπονητής στην Εθνική Ελλάδος ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ, Παίδων / Κορασίδων με Πανευρωπαϊκές Διακρίσεις.
Η ίδρυση των Σωματείων περνά σε νέα διάσταση το άθλημα στην Ξάνθη, θέλοντας να δημιουργηθούν φυτώρια με ταλέντα ,αφού γνωστοποιήθηκε ότι οι εγγραφές πλέον θα απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 6- 8 ετών.
Σε ερώτηση μας στον Προπονητή κο Χρηστίδη Ανδρέα , τι τον ώθησε προς αυτή την κατεύθυνση, μας είπε χαρακτηριστικά τα εξής:
«Αντιμετωπίζω το Ταεκβοντό ως καθαρά Ολυμπιακό Άθλημα. Είναι ραγδαία η εξέλιξη του και κάθε χρόνο αλλάζουν τα δεδομένα στην αγωνιστική του εξέλιξη. Παρακολουθώ κάθε Σεμινάριο που διοργανώνει η Ελλην. Ομοσπονδία Ταεκβοντό και ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όταν μπορώ στο εξωτερικό ,ώστε να ανταλλάσω απόψεις και να κάνουμε προπονήσεις με πολλούς Συλλόγους, αποκομίζοντας έτσι και φιλτράροντας εμπειρίες χρησιμοποιώντας ότι χρειάζεται και ταιριάζει στον κάθε αθλητή μου ξεχωριστά.
Είναι γνωστό ότι η ηλικία που απομνημονεύει καλά και συγκρατεί ο αθλητής γνώσεις, είναι πολύ πριν την ηλικία των 10- 12 ετών που πολλοί θέλουν να ασχοληθούν.
Ένας αθλητής όταν ξεκινάει 6 ετών, έχω το περιθώριο να του δώσω προαγωνιστικές γνώσεις ώστε στα 10 του ,να σταθεί επάξια στο αγωνιστικό τερέν και στα 14 να κάνει τις πρώτες μεγάλες διακρίσεις για την ηλικία του.
Ας μη ξεχνάμε τα προνόμια που δίνει το κράτος στους διακριθέντες αθλητές με τις Πανελλήνιες Διακρίσεις που πετυχαίνουν κάθε χρόνο, αλλά και το μεγάλο βήμα που έκανε και πέτυχε η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΚΝ- WTF να εντάξει το άθλημα στα Σχολικά Πρωταθλήματα και μπορεί πλέον να αποκομίσει και ο μαθητής του Γυμνασίου, πριν φορτωθεί φροντιστήρια και πολλά μαθήματα, να εξασφαλίσει την εισαγωγή του στα Α.Ε.Ι από το Σχολικό Πρωτάθλημα του Γυμνασίου.
Ο Σύλλογός μας μέχρι τώρα το έχει αποδείξει απόλυτα, ότι 11 Πανελλήνια Μετάλλια
μπορεί, μετρώντας 11 Πανελλήνια Μετάλλια με τους μαθητές του στα 4 χρόνια λειτουργίας του και είναι μέσα στις δυνατότητες του να βοηθήσει αθλητές που ασχολούνται με το άθλημα και είναι έτοιμοι και αυτοί και οι γονείς φυσικά να θυσιάσουν λίγη παραπάνω ώρα για τα παιδιά τους στην προπόνηση.
Ας αναλογιστούν μόνο πόσα έχουν να γλιτώσουν σε ατελείωτες ώρες φροντιστηρίων και σε δαπάνες στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε.
Επίσης μια ερώτηση που αντιμετωπίζω συχνά είναι το θέμα της αυτοάμυνας.
Η γνώμη μου είναι ξεκάθαρη και τονίζω πάντα ότι, για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, ειδικά πολλές φορές όταν κινδυνεύει άμεσα η σωματική του ακεραιότητα, χρειάζονται πολλά χρόνια εξάσκησης, γιατί δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ταχύρρυθμης εκπαίδευσης.
Πάντα λειτουργούμε αυτοματοποιημένα σε κάτι που το εξασκούμε χρόνια ολόκληρα.
Αν θέλετε βέβαια την γνώμη μου, πριν εμπλακείτε σε κάτι άσχημο, προσπαθείστε πρώτον να το αποφύγετε με κάθε τρόπο, δεύτερον αν αυτό είναι αδύνατο, δείτε πρώτα πιθανές εξόδους διαφυγής μετά την πρώτη επαφή και τρίτον χρήσιμο θα είναι εάν ο επιτιθέμενος κρατάει κάτι στα χέρια του (ξύλο, μαχαίρι),να μεσολαβεί κάποιο εμπόδιο ανάμεσα σας.
Τέλος πάντων καλό είναι να είμαστε ήρεμοι και ευγενικοί γενικά στις οποίες εκδηλώσεις και συναναστροφές με τους άλλους προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Είμαι σίγουρος ότι ένας αθλητής που έχει παίξει αγώνες πολλά χρόνια, είναι αρκετά οξυδερκής ώστε να αναγνωρίσει και να εφαρμόσει όλα τα παραπάνω.
Για όλα τα παραπάνω εμμένω στην διδασκαλία του Ολυμπιακού Αθλήματος και πετυχαίνουμε μαζί με τους Αθλητές μου.
Πρόσφατα μπήκε στον Ειδικό Πίνακα διακεκριμένων Αθλητών της Γ.Γ.Α. η Αθλήτρια του Συλλόγου μας Ασπασία Κλειμενίδου με την Πανελλήνια Νίκη της στις Νεανίδες, παίρνοντας 15% για ΤΕΦΑΑ και 8% για τα Α.Ε.Ι.
Διάκριση που κάνει περήφανους, την ίδια, τους γονείς της, το σχολείο της και εμένα προσωπικά».