Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Σε επίτιμος διδάκτορας του ΔΠΘ θα αναγορευτεί ο πρόεδρος της Deutsche Bank. Σε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα αναγορευτεί την Δευτέρα (14/9), σε ειδική εκδήλωση, ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Dr Josef Ackerman.
Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη του ΔΠΘ, Καθηγητή Κωνσταντίνου Σιμόπουλου, Προσφώνηση του Προέδρου του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Καθηγητή Ιωάννη Μουρμούρη, παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, Διονύση Χιόνη, επίδοση διασήμων και αναγόρευση από τον Πρύτανη του ΔΠΘ και τέλος, ομιλία του προέδρου της Deutsche Bank με θέμα «Κρίσεις – Αξίες και Ευκαιρίες».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 10:00 το πρωί στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.
Φωνή της Ροδόπης

Πίστωση χρόνου επιδιώκουν να κερδίζουν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας για νʼ ανατρέψουν ή έστω να καθυστερήσουν τα σχέδια πώλησης της βιομηχανίας που έχουν προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς από τους μετόχους – τράπεζες, προφανώς και την ΔΕΠΑ, με αγοραστή τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, σε σημείο να αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουν πέσει οι σχετικές υπογραφές. Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποί τους προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Β΄ ΔΟΥ Καβάλας – εκεί ανήκει φορολογικά η βιομηχανία – ενώ από την Δευτέρα κάποιοι άλλοι βρίσκονται στην Αθήνα για να έχουν όσο πιο καλή γίνεται ενημέρωση. Χθες το βράδυ αναμενόταν να ληφθούν αποφάσεις από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας σε μια έκτακτη συνεδρίασή του με στόχο τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων για τη διατήρηση του παρόντος καθεστώτος στη ΒΦΛ για την προστασία των θέσεων των εργαζομένων, κατά συνέπεια και την αιμοδότηση του νομού από τις 1.500 οικογένειες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τη βιομηχανία.
Παρατηρητής της Θράκης

Χωρίς εκπλήξεις και με αρκετή γκρίνια ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Ορισμένοι δυσαρεστημένοι δεν άντεξαν από τον αποκλεισμό και άρχισαν την έντονη κριτική στο κόμμα τους, την προεκλογική περίοδο. Ενώ διατηρούν σιγή ιχθύος όταν καταλαμβάνουν τα αξιώματα και τα υπουργεία. Και πολιτικός που δεν μιλά και δεν καταγγέλλει κάτι στην ώρα του, μάλλον πρέπει να θεωρείται αναξιόπιστος. -Στην περιφέρεια μας τελικά ο Δαϊλάκης Σταύρος είναι υποψήφιος στην Δράμα για να αποδείξει ότι η Ν.Δ. δεν αφήνει απ’ έξω τους λεβέντες και ανθρώπους που ξέρουν να χαίρονται την ζωή. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν μεσολάβησε γι’ αυτό η αοιδός Στέλλα Μπεζεντάκου με νέα της επιστολή προς το μέγαρο Μαξίμου. Όσο για την κόντρα Αλέξανδρου Κοντού και Φίλιππου Τσαλίδη στην Ξάνθη, έληξε με 1-0, αφού η παρουσία του ενός ήταν κόκκινο πανί για τον άλλο. Πάντως στο ίδιο ψηφοδέλτιο δεν χωρούσαν. -Έχουμε και μια άλλη υποψηφιότητα ενός ανθρώπου που θήτευσε στην περιοχή μας ως γενικός γραμματέας της περιφέρειας. Όχι όμως εδώ αλλά στην μακρινή Σάμο. Πρόκειται για τον πρώην περιφερειάρχη Μιχάλη Αγγελόπουλο που στις προηγούμενες εκλογές δεν τόλμησε, αλλά τώρα βάζει πλώρη για την βουλή. Μόνο που εκεί αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο χρόνια τώρα, τον Θαλασσινό Θαλασσινό που του ανακόπτει με τον τρόπο του την πορεία προς το κοινοβούλιο. Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα