Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανάκαμψη της οικονομίας και τις «βαθιές τομές» στο κράτος, παρουσίασε ο Γ.Παπανδρέου στην ομιλία του στην 74η ΔΕΘ. Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, την κατάργηση του ΕΤΑΚ και τη στήριξη της αγοράς. Θετικά αποτιμούν τις εξαγγελίες Παπανδρέου από το βήμα της ΔΕΘ ο Αργύρης Αργυρόπουλος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών, Επαγγελματικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Νομού Ροδόπης, ο Παντελής Μαγαλιός πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ροδόπης και Κώστας Λιούρτας Πρόεδρος Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης σε δηλώσεις τους προς τον ΠτΘ, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Νίκος Αγγελίδης τονίζει ότι οι εξαγγελίες ήταν αόριστες και απέδειξαν την αγωνία του κ. Παπανδρέου για την εξουσία.
Παρατηρητής της Θράκης

Σε αίθουσα ξενοδοχείου της Κομοτηνής την Δευτέρα (14/9), ο υποψήφιος βουλευτής νομού Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.
Ο κ. Στυλιανίδης αφού ευχαρίστησε το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ για την άριστη συνεργασία στον τομέα της επικοινωνίας όλα αυτά τα χρόνια, ανέλυσε βήμα – βήμα το πώς κατακτήθηκαν οι στόχοι τους οποίους έθεσε από το 1996 μέχρι σήμερα.
Τα βήματα αυτά συμπυκνώνουν την διαδρομή η οποία έγινε και έφερε αποτελέσματα, εξελίσσοντας μια Ροδόπη αδικημένη, σε μια Ροδόπη πρωταγωνιστή με την παραγωγή πλούσιου έργου. Υπογράμμισε δε ότι η περιοχή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια απέκτησε μια δυνατή παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή, η οποία νίκησε την αδικία, άντεξε τα βρώμικα χτυπήματα και απάντησε με έργο για την Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα.
Φωνή της Ροδόπης

Γράψαμε πρόσφατα ότι αυτές οι εκλογές θα έχουν πολλές ανατροπές και εκπλήξεις. Αυτήν την φορά τα νέα έρχονται από το γειτονικό νομό της Ξάνθης με την αποχώρηση από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. του πολιτικού Κώστα Ζαγναφέρη που είναι η δεύτερη μεγάλη απώλεια στον νομό μετά την άρνηση του πρώην βουλευτή Φίλιππου Τσαλίδη να συστρατευτεί σε κοινό αγώνα με τον πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό. Ήθελα για την Ξάνθη ένα καθαρό ψηφοδέλτιο δηλώνει ο κ, Ζανγαφέρης ρίχνοντας άμεσα αιχμές για την ανάμειξη του κ. Κοντού στην υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου. Και συμπληρώνει με νόημα ότι η συμφωνία που έκανε με τον γενικό γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Ζαγορίτη ήταν να βρίσκεται εκτός ψηφοδελτίων ο Αλέξανδρος Κοντός. Ο οποίος παρεμπιπτόντως λαμβάνει στην Ξάνθη πολύ περισσότερους ψήφους από όσους έλαβε μαζί ο Φίλιππος Τσαλίδης και ο Κώστας Ζαγναφέρης. Που βέβαια γνωρίζουν ότι η μόνη ανάμειξη του κ. Κοντού στην υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου ήταν να διώξει το πρόβλημα από την περιοχή μας. Γιατί ήταν από αυτούς που πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στις διεκδικήσεις.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα