Γενική

Ποιος θα κάνει αγώνα για τη Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές;

Αυτές οι εκλογές θα καθορίσουν και το μέλλον της παράταξης

Μέγα πρόβλημα για την παράταξη του Καραμανλή στην Ξάνθη αφού ούτε ψηφοδέλτια έχει ανακοινώσει ακόμη ούτε έχει βάλει μπροστά τις μηχανές της ΝΟΔΕ για να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα. Χθες ανακοινώθηκαν σχεδόν επίσημα οι υποψηφιότητες της Γεωργίας Ανδρέου και του εργολάβου Μπουδούρ, οι οποίοι πήραν και το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα ως υποψήφιοι βουλευτές. Για τους υπόλοιπους Κοντό, Τσαλίδη, Ζαγναφέρη, αν και υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι θα είναι εντός του γαλάζιου ψηφοδελτίου.
Φυσικά για τον λόγο αυτό ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη είναι παγερά αδιάφορος για τις εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου. Όχι μόνο οι απλοί ψηφοφόροι αλλά και τα στελέχη του κόμματος, δημοτικοί νομαρχιακοί σύμβουλοι και φυσικά οι διορισμένοι σε θέσεις, διοικητικά συμβούλια κλπ.Τους βλέπεις καθημερινά στα κεντρικά καφέ της πόλης, 20 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές για την χώρα, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία πίνουν ατάραχοι το καφεδάκι τους συγκεντρωμένοι δύο- τρεις, σε παρέες αναμεταξύ τους, χωρίς να τους απασχολεί η πορεία του κόμματος αλλά και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας.
Πιθανότατα έχουν καταλάβει ότι υπάρχει πρόβλημα και όλοι διαχωρίζουν την θέση τους για να έχουν στην συνέχεια το άλλοθι να δηλώσουν ότι «εμείς δεν φταίγαμε, όπως τα έκαναν οι άλλοι τώρα να τα πληρώσουν». Τακτική μίζερη αλλά συνηθισμένη, μιας και ριψασπίδες είχε πάντα η Νέα Δημοκρατία στις τάξεις της. (Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ή ήττα όμως κανέναν…).

Σχετικά Άρθρα