Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Δημαρχία, Νομαρχία Ροδόπης και στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Wolfgang Schultheiss συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της χώρας στη Θεσσαλονίκη κ.Walter Leuhs και τον επίτιμο πρόξενο της χώρας στην Κομοτηνή κ. Ι Καλδιριμτζή. Την χαρά του για την επίσκεψη του Γερμανού πρέσβη και του προξένου της Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο δήμαρχος Κομοτηναίων κ. Κοτσάκης, αναφέροντας ότι τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις δυνατότητες ανάπτυξης της Θράκης, στις κινήσεις στις οποίες μπορεί να προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση για να στηρίξει την ανάπτυξη της περιοχής. Ο κ. δήμαρχος ενημέρωσε τον Γερμανό πρέσβη για την περιοχή, τα προβλήματά της, αλλά και τις δυνατότητές της, ενώ τον ευχαρίστησε για τη δωρεά που θα κάνει στην δημοτική βιβλιοθήκη. Τέλος ανακοίνωσε την δυνατότητα αδελφοποίησης της πόλης της Κομοτηνής με μια αντίστοιχη πόλη της Γερμανίας, «η οποία θα μπορέσει μέσα από αυτή τη συνεργασία να μας δώσει καινούργιες προοπτικές συνεργασιών και ανάπτυξης». Από την πλευρά του επίσης ο Γερμανός πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για τη συζήτηση που είχε με τον κ. δήμαρχο και αναφέρθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεών τους. «Ομολογώ ότι και είναι εντύπωσή μου και για την περιοχή όσο και για το δήμο υπάρχουν δυνατότητες όσον αφορά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και τον τουρισμό. Φυσικά η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα συνεισφέρει με ευχαρίστηση σε αυτό και θα χαρώ ιδιαίτερα όταν γίνει πραγματικότητα η δωρεά βιβλίων να ξαναεπισκεφτώ τον δήμο σας. Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι έχουμε εντυπωσιαστεί από την ομορφιά της Ροδόπης, τον Ορεινό Όγκο και με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα αυτή την περιοχή και την απολαμβάνω». Επίσης ο Γερμανός πρέσβης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Επιτίμου Προξένου της Γερμανίας στην Κομοτηνή κ. Καλδιριμτζή, «τον οποίο σήμερα το βράδυ θα έχω τη χαρά να του απονείμω το Σταυρό της Αξίας επί Ταινία του Τάγματος Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας εκ μέρους του Προέδρου της χώρας».
Παρατηρητής της Θράκης

Κατηγόρησε «γαλάζια» στελέχη της Ροδόπης για εκβιασμούς και απειλές προς τους υποστηρικτές και ψηφοφόρους του Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης, Κώστα Ναλμπάντη, για «άδικους όρους παιχνιδιού» και «διαχωριστικές γραμμές» Χαρακτήρισε έμμεσα και «φωτογράφισε» συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ λέγοντας ότι :
• «Δεν μεταβλήθηκα σε αιμοβόρο και ανθρωποφάγο πολιτικό που κατασπαράζει και φιμώνει αντιπάλους για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος»• «Δεν ταύτισα την οικονομική μου επιβίωση με την πολιτική γιατί και επάγγελμα έχω και καλές σπουδές έκανα και την εργασία δεν φοβήθηκα»• «Δεν διαχωρίζω τους ανθρώπους σε κατηγορίες»• «Ποτέ δεν έκανα ούτε θα κάνω εμπόριο ελπίδας»• «Με κατασυκοφάντησαν και ακύρωσαν κάθε πολιτική μου προσπάθεια»
Βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της τοπικής ΝΔ έβαλε την Παρασκευή (11/9) ο πολιτευτής της Ροδόπης, Κυριακός Μπαμπασίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ανακοινώνοντας την απόφασή του να μην είναι τελικά υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, απόφαση η οποία όπως είπε αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης.
Φωνή της Ροδόπης

Βολές κατά πάντων ορατών τε και αοράτων εχθρών, κυρίως βέβαια στους εσωκομματικούς του αντιπάλους και την τοπική ΝΟΔΕ, εξαπέλυσε χθες σε συνέντευξη του ο πολιτευτής Κυριάκος Μπαμπασίδης. Βέβαια στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει την ηρωική του έξοδο, την ώρα που διαισθάνεται ότι βουλιάζει το καράβι, μάλλον δεν γίνεται πιστευτός. Δεν μπορεί η ενέργεια αυτή να είναι προϊόν ώριμου σκέψεως, όταν από μόνος του δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος πριν ανακοινωθούν επίσημα ακόμα τα ονόματα και πάλι μόνος του απέσυρε την υποψηφιότητα. Άρα ο στόχος ήταν προφανής. Να πλήξει την τοπική ΝΟΔΕ και κατ’ επέκταση το κόμμα του δηλώνοντας με παρρησία σε αιχμηρή γλώσσα το παράπονο και τον εξοντωτικό πόλεμο που δήθεν δέχεται από ανθρώπους που αρνείται να κατονομάσει. Λίγες ημέρες πριν από κρίσιμες εκλογές για το κόμμα του. Αν όλα αυτά που αναφέρει σφυρηλατούν την ενότητα της παράταξης, τότε μάλλον έχει χαθεί το μέτρο. Και ποιος είναι ο λόγος να λύσει τη σιωπή που κρατούσε για την ενότητα, όπως αναφέρει, της παράταξης; Και πως η πράξη του αυτή, όπως ισχυρίζεται, δεν προκαλεί καμία εκλογική ζημιά στην παράταξη του, που παρεμπίπτοντος, της καταλογίζει τα πάντα. Μιας παράταξης που όπως ισχυρίζεται δεν διακατέχεται από ηθικούς φραγμούς, λειτουργεί αιμοβόρικα και ανθρωποφαγικά και….τρώει τα άξια στελέχη της. Μιας παράταξης που εξασφάλισε τιμητικά τρείς θέσεις και αξιώματα για αυτόν και την οικογένεια του, και της το ανταποδίδει με αυτόν τον τρόπο. Εν κατακλείδι, ο κ. Μπαμπασίδης μέτρησε τα κουκιά, για αυτές τις εκλογές, είδε την αδιαφορία των πολιτών για την στήριξη του, που δεν ήταν η αναμενόμενη, αφού κυριολεκτικά η πολιτική και κοινωνική του δράση στην περιοχή μας μετά τις εκλογές του 2007 ήταν ανύπαρκτη και αποφάσισε να εγκαταλείψει το κόμμα του καταγγέλλοντας. Επειδή διέγνωσε το μέγεθος της αποτυχίας που θα είχε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
Ο Χρόνος

Σχετικά Άρθρα