Γενική

Κανονικά τελέσθηκε ο αγιασμός στα σχολεία

Θα παρακολουθείται συνεχώς η λειτουργία τους

Χθες Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς, σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Στην Ξάνθη, όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Νομού, τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό, με τους μαθητές να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, αλλά και προβληματισμού, για τη νέα σχολική χρονιά.
Η «XN» βρέθηκε στον αγιασμό του 7 ου Γυμνασίου Ξάνθης, την τέλεση του οποίου πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. κ. Παντελεήμονας. Παρόντες στο αγιασμό ήταν επίσης ο Νομάρχης Ξάνθης Γεώργιος Παυλίδης, ο απερχόμενος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, ο Προϊστάμενος της 2 ας Εκπαίδευσης στο Νομό Ξάνθης κ. Πυλαρινός και φυσικά οι καθηγητές του σχολικού συγκροτήματος.
«Υπό τη σκιά της νέας γρίπης»
Kανονικά άνοιξαν λοιπόν τα σχολεία, αλλά εάν υπάρξει ανάγκη, «θα πρέπει να μην υπάρξει πανικός και να κλείσουν» δηλώνει ο υπουργός Yγείας Δημήτρης Aβραμόπουλος μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης. Σημείωσε ότι από την ως τώρα εμπειρία με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
Ωστόσο, αναλόγως του αριθμού των κρουσμάτων σε ένα σχολείο η ειδική επιστημονική επιτροπή του υπουργείου θα αποφασίζει αν θα κλείνει μία τάξη ή ολόκληρο το σχολείο. Αντίθετα, με το πρώτο κρούσμα θα κλείνουν τα σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες (ιδιωτικά και δημόσια), και μάλιστα τα υπόλοιπα παιδιά θα λαμβάνουν προληπτική αγωγή με αντίδικα φάρμακα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα