Γενική

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η «Παιδική Πολιτεία»

Σαββατοκύριακο παιχνιδιού και γνωριμίας με το σχολικό συγκρότημα

Έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους, είναι η «Παιδική Πολιτεία», το πρότυπο νηπιαγωγείο- παιδικός σταθμός. Η «Παιδική Πολιτεία» κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκά πρότυπα, με χώρους, οι οποίοι δίνουν χαρά και κέφι για «δουλειά» στους μικρούς μαθητές. Σε ένα χώρο περίπου 5.000 τετραγωνικών μέτρων, οι νέες εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, περιμένουν τους μαθητές με τους γονείς τους, αλλά και όποιον άλλον θέλει να δει από κοντά το σχολείο.
Η Παιδική Πολιτεία, το νηπιαγωγείο- παιδικός σταθμός με τη δεκαετή ιστορία, εγκαινιάζει το νέο του διδακτήριο στις παρυφές της πόλης. Κτισμένο σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, σύμφωνα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, περιμένει τους φίλους του στους φιλόξενους χώρους του. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιμένει μικρούς και μεγάλους οι οποίοι θα συναντήσουν συγγραφείς, εικονογράφους, εμψυχωτές, αλλά και τον ίδιο τον Βιβλιοπόντικα, τη μασκότ της βιβλιοθήκης.
Καθ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, στο σχολικό συγκρότημα θα βρίσκεται και η Ιταλίδα εικονογράφος Κιάρα Φεντέλε, η οποία με τις πανέμορφες ζωγραφιές της στους τοίχους της βιβλιοθήκης του σχολείου, δίνει μία άλλη νότα στην παιδεία και στην μάθηση.
«Τα παιδιά αρέσκονται στο να βλέπουν τις ζωγραφιές με τα ζωντανά χρώματα και τα σχέδια. Τα μικρά αντικείμενα που ζωγραφίζουμε, αρέσουν πολύ στα παιδιά. Τα ποντικάκια που φαίνονται στις ζωγραφιές, «ζούνε» ακριβώς όπως ζούμε εμείς στο δικό μας κόσμο», ανέφερε η εικονογράφος Κιάρα Φεντέλε, εννοώντας ότι οι ζωγραφιές απεικονίζουν και αυτές έναν κόσμο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12.09.09
10.00- 11.00 Παιχνίδια και αυτοσχεδιασμοί στο ολοκαίνουριο γήπεδο 5×5
11.00- 12.00 Ελάτε να γνωρίσουμε το νέο μας σχολειό παρέα με το Βιβλιοπόντικα και την Τίτα Γραβιέρα
12.00- 13.30 Αφήνω και εγώ το αποτύπωμα μου στο νέο μου σχολείο!
Εικαστικό εργαστήρι με την εικονογράφο Κιάρα Φεντέλε.
19.00- 21.00 Εγκαίνια
ΚΥΡΙΑΚΗ 13.09.09
10.00- 11.00 Ελάτε να γνωρίσουμε το νέο μας σχολείο
Παρέα με το Βιβλιοπόντικα και την Τίτα Γραβιέρα
11.00- 12.00 Συνάντηση με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, την εικονογράφο
Κιάρα Φεντέλε, τον Βιβλιοπόντικα και την Τίτα Γραβιέρα στη
Βιβλιοθήκη του σχολείου
12.00- 13.30 Ποντίκια σε δράση! Η εικονογράφος Κιάρα Φεντέλε μαζί με εμψυχωτές
θα μεταμορφώσουν τα παιδιά σε βιβλιοπόντικες!
12.00- 13.30 Βιβλίο και οθόνη, οι συγκάτοικοι του παιδικού δωματίου!
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η Δρ. Βασιλική Νίκα
Συζητούν με τους γονείς.
Η προ- δημοτική εκπαίδευση της πόλης γυρίζει σελίδα και η Παιδική Πολιτεία καλεί όλους να γιορτάσουν μαζί της το νέο της ξεκίνημα.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα