Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Χαμός στη προχθεσινή συνέλευση της επιτροπής ΑΓΩΝΑ του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και έντονες τριβές για το ψηφοδέλτιο ΞάνθηςΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ! *Η Νέα Δημοκρατία και ο Κοντός, έκλεισαν την Ζάχαρη και τα συνεταιριστικά εργοστάσια. Μπορεί να γίνει αυτό που έκανε και τότε ο Αείμνηστος Γεννηματάς. Τα βρήκε κλειστά τα εργοστάσια από τη Νέα Δημοκρατία και τα ξανάνοιξε, λειτούργησαν και για πολλά χρόνια «ζούσε» η Ξάνθη από αυτάΧαμός έγινε στην συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής εκλογικού αγώνα ΠΑΣΟΚ Ξάνθης την Κυριακή στο «Νατάσσα» για το τοπικό ψηφοδέλτιο μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας της Δικηγόρου Λίτσας Μιχαηλίδου που πολλοί «ερμήνευσαν» ως αιτία «αποκλεισμού» από αυτό των Γιώργου Χουλιάρα και Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου. Πληροφορίες μας λένε ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σωτήρης Στολίδης επετέθη ανοιχτά κατά του Χρίστου Πούλιου που ευρέθη ξαφνικά υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ως… «φραγκάτος», οι αναφορές αυτές ενόχλησαν τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη που πήρε το λόγο και απάντησε «μη δεχόμενος καμία προσβολή ούτε για τον ίδιο, ούτε όμως και για άλλους συντρόφους του» και τα αίματα άναψαν για τα καλά…Στην όλη διένεξη δεν παρενέβη βέβαια ο έτερος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος επιχειρεί να πάρει με το μέρος του όλους τους πρώην εσωκομματικούς του αντιπάλους και… «δυσαρεστημένους» αφού φοβίζει υπερβολικά το αντίπαλο δέος που λέγεται Σωκράτης Ξυνίδης και έχει ευρεία απήχηση στη βάση του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στους νέους ανθρώπους…Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Σωτήρη Στολίδη πάντως κι αν η θέση του στη Νομαρχιακή συνέλευση του ΠΑΣΟΚ σήμαινε και ταυτόχρονη στήριξη του κυρίου Σγουρίδη, αυτός απάντησε με έμφαση:«Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι με τον Σγουρίδη. Και δεν θα ήμουν ποτέ και το ξέρετε. Ζήτησα την δεσμεύσεις από το ΠΑΣΟΚ και ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ από το ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την σωτηρία των συνεταιριστικών εργοστασίων και της Ζάχαρης διότι η περιοχή μας δεν αντέχει άλλη αποψίλωση από το Εργατικό δυναμικό της»…-Κύριε Στολίδη, είχατε κάποιο σκληρό επεισόδιο με τον Σωκράτη Ξυνίδη; -Είχα ένα σύνηθες φραστικό και συντροφικό επεισόδιο. -Δεν είστε με τον Σγουρίδη, είστε κατά του Σωκράτη Ξυνίδη, ποιόν θα στηρίξετε τελικά; -Ασταύρωτο ΠΑΣΟΚ!!! Είμαστε Κυβέρνηση, θα ‘χουμε αυτοδυναμία… Ζήτησα δεσμεύσεις από τώρα για τα θέματα που βάζει μπροστά η κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κοντός, έκλεισαν την Ζάχαρη και τα συνεταιριστικά εργοστάσια. Μπορεί να γίνει αυτό που έκανε και τότε ο Αείμνηστος Γεννηματάς. Τα βρήκε κλειστά τα εργοστάσια από τη Νέα Δημοκρατία και τα ξανάνοιξε, λειτούργησαν και για πολλά χρόνια «ζούσε» η Ξάνθη από αυτά… Η Ζάχαρη και αύριο μπορεί ν’ ανοίξει! Χρειάζεται ένα Εθνικό πλαίσιο και μια δέσμευση. Τώρα που είναι η προεκλογική περίοδος μπορούμε να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε και να δεσμεύσουμε την αυριανή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…
Μαχητής

Τελικά φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο η «απειρία» του Καραμανλή σε θέσεις «ευθύνης»… Η αστραπιαία ανέλιξή του στο «θρόνο» της Ν.Δ. και εν συνεχεία στον πρωθυπουργικό θρόνο, δημιούργησε πολλά διοικητικά κενά, που δεν μπόρεσε στη συνέχεια να καλύψει… Όσο για την δήλωσή του περί παραμονής του στην αρχηγεία του κόμματος ακόμη κι αν η Ν.Δ. χάσει τις εκλογές, δείχνει ότι… ήδη άνοιξε διάπλατα η πόρτα για την… Ντόρα Μπακογιάννη! Θα ήμασταν ανόητοι αν περιμέναμε ότι ο Καραμανλής θα παραμείνει ή μάλλον καλύτερα, θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην αρχηγεία της ιστορικής παράταξης, μετά από μία τέτοια «κατρακύλα»… Άλλωστε ας μην ξεχνάμε, ότι το «Μητσοτακαίικο» περίμενε πως και τι αυτή τη στιγμή!
Θράκη

Μέχρι εχθές αργά πάντως, τα πράγματα δεν είχαν ξεκαθαρίσει για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη!!! Οι πληροφορίες που έχω πάντως, μιλάνε πως κανείς δεν γνωρίζει για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη και μάλλον, το χειρίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Με απλά λόγια, όλα είναι ανοιχτά και τίποτα και πουθενά δεν έχουμε καταλήξει ακόμη… Με τα ονόματα των Π. Παπαδόπουλου και Στάμου Τριμίτζιου να κυριαρχούν προς το παρόν….
Αδέσμευτη

*Αυτό ήταν, από χθες φθινοπώριασε για τα καλά….. Πτώση της θερμοκρασίας, βροχούλα και ανέμους τα καιρικά φαινόμενα που επακολούθησαν της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ προχθές….. Απλή σύμπτωση που χάλασε ο καιρός ή τρόμαξε για λογαριασμό μας με αυτά που άκουσε από τον Κώστα……; Η αλήθεια είναι πως μετά τα όσα ειπώθηκαν και διαμηνύθηκαν δια στόματος πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη, ουδείς κατάφερε να διατηρήσει το χαμόγελο στα χείλη, μέχρι και ο καιρός άλλαξε διαθέσεις….. Σκοτείνιασε και έγινε πιο μελαγχολικός…… Βέβαια μπορεί να ισχυριστείτε ότι ήταν αναμενόμενο, καθότι διανύουμε περίοδο φθινοπωρινή, πέρα από προεκλογική….
Και μάλιστα επισήμως προεκλογική από χθες Δευτέρα, όπου οι μηχανές των κομματικών επιτελείων, τα όργανα τα οποία είναι επιφορτισμένα με τα του εκλογικού αγώνα και των ψηφοδελτίων, σήκωσαν τα μανίκια και ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά…..
Ο χρόνος πιέζει, και μαζί και εκείνοι που φιλοδοξούν για μια θέση στα ψηφοδέλτια….
Άντε να ξεκαθαρίζει το τοπίο, για να πιάσουν δράση…..
Πρέπει να πείσουν τους ψηφοφόρους τους, μέχρι να πει κύμινο στήθηκαν οι κάλπες…..
Αγώνας

Σχετικά Άρθρα