Γενική

Εβδομάδα Εργοτέλη

Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι ποδοσφαιριστές της SKODA ΞΑΝΘΗ το πρωί της Δευτέρας μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο προπονητής της ομάδας Βολφγκανγκ Βολφ ώστε να ξεκουραστούν και να πάρουν τις απαραίτητες ψυχολογικές ανάσες για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η επιστροφή στο χορτάρι σήμανε και την έναρξη της προετοιμασίας για το επόμενο παιχνίδι της Super League με αντίπαλο τον Εργοτέλη, το οποίο είναι το 2 ο συνεχόμενο εκτός έδρας καθώς είχε προηγηθεί η συνάντηση με τον Παναθηναϊκό. Ο Γερμανός προπονητής και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να υπολογίζουν τους διεθνείς Ναμπίλ Ταιντέρ και Ζντένο Στρμπα οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες.
Ο πρώτος αγωνίστηκε στο 2- 2 της Τυνησίας με την Νιγερία, σκοράροντας μάλιστα στο 25 ο λεπτό κάνοντας το 1- 1 ενώ έγινε αλλαγή στο 77ο λεπτό. Ο μέσος της SKODA ΞΑΝΘΗ βλέπει την Εθνική του ομάδα να έχει αρκετές πιθανότητες να πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ καθώς προηγείται στον όμιλο έχοντας 8 βαθμούς έναντι 6 της Νιγηρίας. Επόμενη συνάντηση για τους Τυνήσιους είναι στις 10 Οκτωβρίου με αντίπαλο την Κένυα.
Καλές πιθανότητες να βρεθεί στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2010 έχει και ο έτερος διεθνής καθώς η Εθνική Σλοβακίας με το 2- 2 που έφερε απέναντι στην Τσεχία συνεχίζει να έχει καλές πιθανότητες αφού συνεχίζει να βρίσκεται στην 1 η θέση έχοντας και ένα ματς λιγότερο. Ο Στρμπα αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά ενώ την Τετάρτη υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ιρλανδία το οποίο θα κρίνει πολλά για την κατάληξη του ομίλου.
Ακόμη ο Ιορδανός Οντάι Αλ Σαίφι αγωνίστηκε στο 0- 0 με την Μαλαισία ενώ στις 9 Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει την Νέα Ζηλανδία σε νέο φιλικό ματς. Απών από τις προπονήσεις είναι και ο Παντελής Ριζογιάννης που δίνει την δική του μάχη με την Εθνική Ελπίδων απέναντι στους Άγγλους.
Στο μέτωπο των τραυματιών ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος αισθάνεται ήδη καλύτερα και προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα δείχνοντας πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Το ίδιο ισχύει και για τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα που μπορεί να μην συμμετείχε στις προπονήσεις της Δευτέρας (πήρε άδεια για προσωπικούς λόγους) αλλά και αυτός δείχνει έτοιμος για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής ημέρας απέναντι στους Κρητικούς.
Στις προπονήσεις συμμετέχει και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Ολιβέιρα Ντιέγκο που έφτασε την Δευτέρα και θα παραμείνει τις επόμενες μέρες.

Σχετικά Άρθρα