Γενική

Όλοι έδωσαν ραντεβού για τις γιορτές παλιάς πόλης 2010

Λαοθάλασσα στις Γιορτές Παλιάς Πόλης- Κοσμοπλημμύρα στη συναυλία της Γλυκερίας

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, αφού κατά κοινή ομολογία η προσέλευση του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Κάθε βράδυ, τα στενά της παλιάς Ξάνθης έσφυζαν από ζωή και μετατρέπονταν σε ένα ποτάμι από κόσμο. Την παλιά πόλη και τις γιορτές της, επισκέφθηκαν φέτος και πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι κατέφθαναν στην πόλη μας με κάθε μέσο. Τα τουριστικά λεωφορεία, τα οποία έφτασαν στην Ξάνθη ήταν πάρα πολλά, όπως επίσης και τα αυτοκίνητα.
«Πραγματικά είναι κάτι που δεν περίμενα να δω. Και εμείς στην περιοχή μου έχουμε εκδηλώσεις, αλλά δε συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με αυτές των γιορτών παλιάς πόλης», ανέφερε συγκεκριμένα μια κυρία από τον ορειβατικό σύλλογο Κοζάνης, πενήντα μέλη του οποίου παραβρέθηκαν στην Ξάνθη για τις γιορτές.
Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν πλούσιες, όπως κάθε χρόνο εξάλλου, κρατώντας τον πήχη του ενδιαφέροντος των Ξανθιωτών και των επισκεπτών σε υψηλό επίπεδο, ενώ καθοριστικό ρόλο στην πορεία των γιορτών παλιάς πόλης έχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Ξάνθης, οι οποίοι βάζουν τη δική τους πινελιά, με τις αξέχαστες γεύσεις, αλλά και το κέφι που προσφέρουν.
«Κοσμοσυρροή σημειώθηκε σε όλες τις συναυλίες»
Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και οι συναυλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, στα πλαίσια πάντα των γιορτών παλιάς πόλης. Η πλατεία Μητροπόλεως ήταν γεμάτη σε όλες τις συναυλίες, στις οποίες οι καλλιτέχνες έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεσηκώνοντας το πλήθος, με χορευτικά, κεφάτα, αλλά και νοσταλγικά τραγούδια. Το βράδυ του Σαββάτου, το κοινό της Ξάνθης και οι επισκέπτες αυτής, γέμισαν ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της παλιάς πόλης, για να παρακολουθήσουν από κοντά τη συναυλία της Γλυκερίας, η οποία «τα έδωσε όλα», σε ένα 2ωρο πρόγραμμα χωρίς καμία παύση.
«Ξανά λοιπόν στις γιορτές παλιάς πόλης. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση αυτή. Χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να ξαναδώ αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο της παλιάς Ξάνθης. Εγώ αγαπάω τα παλιά πράγματα γενικότερα. Η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι γραφικότατη και μ αρέσει πάρα πολύ», δήλωσε η τραγουδίστρια Γλυκερία, λίγο πριν βγει στη σκηνή για να τραγουδήσει παλιές της και νέες της επιτυχίες.
Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε και για τον κόσμο της Ξάνθης, αναφέροντας ότι είναι πολύ «ζεστός» και φιλόξενος, ενώ συμπλήρωσε πως κάθε φορά που τραγουδάει στην Ξάνθη, φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις.
«Οι παράλληλες εκδηλώσεις»
Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν όμως και οι λεγόμενες παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες λάμβαναν χώρα καθ όλη τη διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης. Το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης είχε την τιμητική του, αφού φιλοξένησε πολλές εκδηλώσεις. Εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολιτιστικά δρώμενα, κρατούσαν ψηλά το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι κατέφθασαν στην πόλη μας, με κάθε μέσο, για να δούνε από κοντά τις γιορτές.
Η τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, η Κυριακή 6 η Σεπτεμβρίου, επισκιάστηκε από τη βροχή, η οποία έπεφτε ασταμάτητα για όλο το απόγευμα, χαλώντας έτσι τα σχέδια των διοργανωτών. Παρόλο αυτά, όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης, αλλά και οι επισκέπτες αυτής, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου, στις γιορτές παλιάς πόλης 2010, με ακόμη περισσότερο κέφι.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα