Γενική

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ποδηλατικός γύρος Ξάνθης

Συμμετείχαν δεκάδες μικροί και μεγάλοι

Με σύμμαχο τις ακόμα καλές καιρικές συνθήκες του πρωινού της Κυριακής, έλαβε χώρα ο ποδηλατικός γύρος Ξάνθης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης. Δεκάδες άτομα, κυρίως μικρά παιδιά, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, έλαβαν μέρος σε έναν ποδηλατικό γύρο, ο οποίος με τη διαδρομή του, κάλυπτε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της πόλης της Ξάνθης.
Η εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου έγινε από τη Νεάπολη και μέσω της οδού Ηλιουπόλεως, της Περικλέους, της Βλαχοπούλου, της Τσιμισκή, της Βασιλέως Κωνσταντίνου και της Ορφέως, τερμάτισε στο γήπεδο του ΑΟΞ, συνολικής απόστασης περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες, ακολούθησαν πιστά τη διαδρομή, κάτω από τα βλέμματα ομάδας διάσωσης, καθώς και ασθενοφόρου.
Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου: «Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο»
Το ποδήλατο, δε θεωρείται μόνο σαν ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα μετακίνησης στις μέρες μας, αλλά είναι επίσης και μία από τις αγαπητές δραστηριότητες αναψυχής για όλες τις ηλικίες και φυσικά αποτελεί και Ολυμπιακό άθλημα. Η τεχνική της κίνησης με πεντάλ, με την έννοια της κινητήριας δύναμης, έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελληνική ιστορία. Όλες οι αποτελεσματικές μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να αξιοποιήσουν τη μυϊκή ενέργεια, ήταν γνωστές από τις ημέρες της αρχαιότητας.
«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα πραγματοποιούμε τον ποδηλατικό γύρο, στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης. Η συμμετοχή φέτος είναι πάρα πολύ μεγάλη, ίσως η μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Από μια τέτοια εκδήλωση, δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει και ένα έπαθλο, το οποίο για φέτος είναι τρία ποδήλατα, μαζί με τα κράνη τους», ανέφερε ο διοργανωτής του ποδηλατικού γύρου Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.
Το μήνυμα της εκδήλωσης, δε θα μπορούσε να είναι άλλο, από το «αφήστε τα αυτοκίνητα και πάρτε ποδήλατα», κάτι το οποίο θα συνέβαλε τόσο στο κυκλοφοριακό, όσο και στη βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος.
Έλενα Τάσσιου: «Μέσα από την εκπαίδευση, πρέπει να προωθηθεί η ποδηλατική αγωγή»
Όπως αναφέρθηκε ήδη, στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν δεκάδες παιδιά, με κάθε είδους ποδήλατο, τα περισσότερα των οποίων όμως δεν φορούσαν το απαραίτητο κράνος.
«Χαίρομαι που βλέπω τόσα παιδιά να συμμετέχουν, αλλά βλέπω ότι τα περισσότερα δε φορούν κράνος. Αυτό που πρέπει να προωθήσουμε εμείς μέσα από την εκπαίδευση και θα κινητοποιηθούμε σε αυτόν τον τομέα, είναι η ποδηλατική αγωγή. Τα παιδιά δεν ξέρουν ότι δεν πρέπει να βγαίνουν έξω με το ποδήλατό τους χωρίς κράνος. Άρα λοιπόν, πρέπει να «σταθούμε» στην παιδεία, από τις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε τα παιδιά να έχουνε τη συνείδηση του ποδηλάτου», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης Έλενα Τάσσιου, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα