Γενική

Στ. Μωραϊτης: «Η χώρα θα συνεχίσει με τον πρωθυπουργό της ευθύνης ή όχι»;

Σίγουροι για τη νίκη των πρόωρων εθνικών εκλογών ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ και ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ- Δηλώσεις τους στην XanthiNews

Σίγουροι για τη νίκη, ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών της 4 ης Οκτωβρίου, εμφανίζονται ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραϊτης και ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας σε δηλώσεις τους στην XanthiNews. Συγκεκριμένα, ο κ. Μωραϊτης υποστήριξε με βεβαιότητα ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι και πάλι νικητής γιατί όπως τόνισε «είναι ο πρωθυπουργός της ευθύνης και των μεταρρυθμίσεων». Ενώ ο κ. Τσαρτσάρας τόλμησε να προβλέψει ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση με διαφορά περισσότερο από 8- 9%, ενώ έκανε σαφές ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κλείσει το ψηφοδέλτιο του για το Νομό Ξάνθης.
Ας δούμε αναλυτικά όμως τις δηλώσεις τους στην εφημερίδα μας:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ: «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΛΟΓΩ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ»
«Ο κ. Πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι έτσι θα συνεισφέρει τα μέγιστα για το εθνικό συμφέρον προκήρυξε εκλογές για να απαντήσει στην μακρά προεκλογική περίοδο που κήρυξε ο κ. Παπανδρέου πριν από 3 μήνες για τον Μάρτιο. Ο κ. Καραμανλής θα κερδίσει στις εθνικές εκλογές.
Είναι μια πράξη ευθύνης για το εθνικό συμφέρον του τόπου μας. Η χώρα μας πρέπει να συνεχίσει με τον πρωθυπουργό της ευθύνης και των μεταρρυθμίσεων. Με σοβαρότητα και εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό μας.
Προχωρούμε σε εκλογές για τους λόγους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, το μεγάλο «οικονομικό τσουνάμι» που θα μας πλήξει τα δύο επόμενα χρόνια λόγω της διεθνούς συγκυρίας. Μέχρι στιγμής αντισταθήκαμε γιατί είχαμε βάσεις από την οικονομία την οποία εφάρμοσε η κυβέρνηση μας. Αλλά ως εδώ. Από εδώ και πέρα έρχονται τα χειρότερα και πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός αν θέλει να συνεχίσει με τον πρωθυπουργό της ευθύνης ή αν θέλει να έχει κάποια άλλη επιλογή.
…Θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός τους υποψηφίους βουλευτές όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος».
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΑΡΤΣΑΡΑΣ: «ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ»
«Το ΠΑΣΟΚ είναι πανέτοιμο για τις εκλογές όχι όμως για να κερδίσει και μόνο την εξουσία. Οι εκλογές έπρεπε να προκηρυχθούν πολύ πιο νωρίς. Πολύ πιο γρήγορα θα γλίτωνε η Ελλάδα από αυτά τα δεινά που τράβηξε όλο αυτό το διάστημα.
…Δεν έχουμε πρόβλημα στο να ανακτήσουμε δυνάμεις γιατί τις έχουμε. Το ΠΑΣΟΚ θα βγει με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η διαφορά θα είναι πανελλαδικά πάνω από 8%.- 9%.
…Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια διαδικασία. Όποιος ενδιαφέρεται όντως να προσφέρει σαν υποψήφιος βουλευτής το δηλώνει στο κόμμα. Πέρα από τους υπάρχοντες βουλευτές οι οποίοι εξ οφιτσίου όντως θα είναι πάλι υποψήφιοι, αυτή τη στιγμή έχουμε άλλες 3 υποψηφιότητες: του Σωκράτη Ξυνίδη, του Γιώργου Χουλιάρα και του Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κλείσουμε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ».

Νάντια Αντ. Νάκου

Σχετικά Άρθρα