Γενική

Αισιόδοξος ο Αλέκος Κοντός για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος

Αλέκος Κοντός, Σωκράτης Ξυνίδης, Μιχάλης Πουσπουρίκας σχολιάζουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Την απόφαση του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, να προσφύγει στις κάλπες ζητώντας νωπή λαϊκή εντολή ώστε να προχωρήσει στη λήψη και εφαρμογή μέτρων που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης σε επίπεδο χώρας, κλήθηκαν να σχολιάσουν χθες στην ενημερωτική εκπομπή «Τα Νέα της Πόλης», ο τέως Υπουργός και βουλευτής Ν. Ξάνθης, κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο τέως Συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, και υποψήφιος Βουλευτής κ. Σωκράτης Ξυνίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης πόλης της ΝΟΔΕ- Ν.Δ, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας.
Αλέκος Κοντός
Ο Αλέκος Κοντός υπεραμύνθηκε της απόφασης του πρωθυπουργού, δηλώνοντας αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς- όπως ισχυρίστηκε- από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω συσπείρωσης της βάσης της Ν.Δ. Αναφέρθηκε επίσης στην επικοινωνιακή αδυναμία που εμφανίζει εδώ και καιρό το κυβερνών κόμμα, επισημαίνοντας ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές στελέχη και κυβέρνηση οφείλουν να ενημερώσουν το λαό για τα κυβερνητικά επιτεύγματα. Ο κ. Κοντός, εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος για τη Ν.Δ στο Ν.Ξάνθης αφού- όπως είπε- και η δική του θητεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και η μέριμνα που επέδειξε η κυβέρνηση σε ζητήματα της περιοχής, θα εκτιμηθούν.
Σωκράτης Ξυνίδης
Από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης απέδωσε στην εμφανή- όπως είπε- εδώ και καιρό αδυναμία της κυβέρνησης, να αντιμετωπίσει τα μεγάλα αλλά και τα καθημερινά προβλήματα του τόπου, την απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Τα ίδια προβλήματα που επικαλέστηκε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, είπε χαρακτηριστικά, υπήρχαν και πριν δύο μήνες, όταν το ΠΑΣΟΚ ζητούσε μαζί με τις ευρωεκλογές και τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Ο κ. Ξυνίδης δεν έκρυψε την πρόθεση του να στηρίξει με την υποψηφιότητα του το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον νομό, σημειώνοντας πάντως ότι τις τελικές αποφάσεις θα πάρουν τα κεντρικά κομματικά όργανα. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, νίκη, που θα επιτρέψει στον Γιώργο Παπανδρέου να σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση. Τέλος, εξέφρασε την ίδια αισιοδοξία, για πρωτιά του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, δεδομένης της σταθερής ανόδου των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2007 και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου
Μιχάλης Πουσπουρίκας
Ο κ. Πουσπουρίκας χαρακτήρισε πράξη ευθύνης την απόφαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα εδώ και καιρό είχε περιέλθει σε τέλμα, στο οποίο όφειλε ο Κ. Καραμανλής να βάλει τέλος. Μια κυβέρνηση- είπε χαρακτηριστικά- με δεδομένη την οικονομική κρίση δεν μπορεί να σχεδιάσει και να προωθήσει λύσεις όταν δεν υπάρχει ισορροπία στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Πουσπουρίκας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του κόμματος καθώς όπως είπε, η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ δεν έχει δομικά χαρακτηριστικά αλλά εκφράζεται ως δυσαρέσκεια απέναντι στο κυβερνών κόμμα όχι όμως και ως βεβαιότητα προτίμησης προς το ΠΑΣΟΚ. Είναι- τόνισε- περισσότερο ένα ψυχολογικό μειονέκτημα για την Ν.Δ. το οποίο μπορεί να αντιστραφεί. Σημείωσε ότι ο κομματικός μηχανισμός είναι σε διάταξη ετοιμότητας καθώς παρήλθαν μόλις δύο μήνες από τις ευρωεκλογές, προσθέτοντας ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα πρέπει λογικά να έχουν καταρτισθεί και τα ψηφοδέλτια.

Σχετικά Άρθρα