Γενική

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στους φωτεινούς σηματοδότες

Από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αλλαγές στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της Ξάνθης

Ολοκληρώνεται αύριο από τα συνεργία της τεχνικής εταιρίας, η εγκατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό του έργου της ενοποίησης των πλατειών.
Ο προϊστάμενος του ηλεκτρομηχανολογικού τμήματος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης κος Δημήτρης Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο κα Κυριακή Οικονόμου και στην ενημερωτική εκπομπή «Τα νέα της πόλης» του Δημοτικού Ραδιοφώνου αναφέρθηκε τόσο στην τεχνολογία των φωτεινών σηματοδοτών όσο και στις ρυθμίσεις που θα επιφέρουν στην κυκλοφορία.
Οι φωτεινοί σηματοδότες που τοποθετούνται σήμερα στην Ξάνθη, είναι τεχνολογίας LED και είναι οι πρώτοι αυτής της τεχνολογίας που εγκαθίστανται στην Ελλάδα καθώς είναι επιπλέον και ρυθμιζόμενης φωτεινότητας, αφού έχουν την δυνατότητα να φωτίζουν περισσότερο έντονα τις ώρες της ηλιοφάνειας, για να γίνονται εύκολα ορατοί από τους οδηγούς και τους πεζούς και λιγότερο έντονα τις νυχτερινές ώρες, για να μην θαμπώνουν τους οδηγούς, δήλωσε ο κος Δημήτρης Πετρόπουλος.
Όσο αφορά τις ρυθμίσεις από την 28 ης Οκτωβρίου, ακολουθώντας σε γενικές γραμμές την σημερινή κίνηση, τα οχήματα θα κινούνται προς Μ. Καραολή, Θερμοπυλών, Παναγή Τσαλδάρη, Βασιλέως Κωνσταντίνου. Από την βόρεια πλευρά, από την Βασιλέως Κωνσταντίνου προς την πλατεία, η αλλαγή είναι η εξής: οι οδηγοί δεν στρίβουν δεξιά προς την «Κληματαριά», αλλά αριστερά και κατευθύνονται προς Παναγή Τσαλδάρη, Θερμοπυλών, Μ. Καραολή.
Το κομμάτι από 28 ης Οκτωβρίου μέχρι Βασιλέως Κωνσταντίνου γίνεται διπλής κυκλοφορίας- όπως φαίνεται και στο σχέδιο που σας παραθέτουμε- με νησίδα στη μέση και με τους φωτεινούς σηματοδότες να δίνουν την προτεραιότητα. Με τις ρυθμίσεις ουσιαστικά, φτάνουμε στην τελευταία φάση του έργου που περιλαμβάνει την Κωνσταντίνου Μπένη μέχρι την Τσιμισκή, την Μιχαήλ Βόγδου και το τμήμα δυτικά της πλατείας μπροστά στην «Κληματαριά».
Να σημειώσουμε ότι ήδη κατασκευάστηκε στα πλαίσια της πρόβλεψης του έργου γεώτρηση στον χώρο την ενοποίησης των πλατειών, με σκοπό την άρδευση του πρασίνου που θα αναπτυχθεί στην περιοχή, σε έναν χώρο που ξεπερνά τα οκτώ στρέμματα. Η γεώτρηση αυτή βεβαίως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους πυρασφάλειας και είναι σημαντική διότι δεν θα ξοδεύεται νερό από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης καθώς εξασφαλίζεται η ανεξάρτητη λειτουργία της.

Σχετικά Άρθρα