Γενική

Ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν 23 κολυμβητές του ΚΟΞ

Σε κατασκηνωτικό κέντρο της Θάσου

Χαρούμενοι και με πολλές όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν οι 23 κολυμβητές του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης από την κατασκηνωτικό κέντρο της Θάσου, όπου παρέμειναν από Τετάρτη 19 έως και Τρίτη 25 Αυγούστου 2009, με σκοπό την προετοιμασία τους για την νέα κολυμβητική σεζόν. Στην κατασκήνωση παραβρέθηκαν για τον ίδιο λόγο ακόμη 4 σύλλογοι της περιφέρειάς μας. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, ο ΓΑΣ Κομοτηνής, η Ακαδημία και ο Ναυτικός Όμιλος Καβάλας. Η μετακίνηση των αθλητών από και προς την κατασκήνωση έγινε με λεωφορεία της και παρέλαβε τα παιδιά από τις πόλεις τους όπου βέβαια και τα επέστρεψε.
Οι αθλητές κατά την παραμονή τους συστεγάστηκαν με τα παιδιά της Καβάλας, δημιουργώντας μία ωραία ατμόσφαιρα, φιλική με αλληλοσεβασμό, αυτή που αρμόζει μεταξύ των αθλητών.
Τα παιδιά πέραν της ώρας της προπόνησης ακολουθούσαν το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης δίνοντας τα την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να περάσουν μία εβδομάδα διακοπών, με ξεκούραση και με διάφορες ενασχολήσεις με τους συναθλητές τους αλλά και με τους υπόλοιπους κατασκηνωτές.
Αξίζει να αναφερθούμε σε δύο ιδιαίτερες ημέρες. Η μία αφορά το απόγευμα της Πέμπτης που οργανώθηκαν κολυμβητικοί αγώνες. Αυτή τη φορά χωρίς το άγχος της διάκρισης, οι αθλητές το διασκέδασαν υπό τους ήχους ευχάριστης μουσικής, κραυγάζοντας ακόμη και για αθλητές αντίπαλων ομάδων, αφού η συγκατοίκηση και η ευκαιρία της κοινής προετοιμασίας δημιούργησε γνωριμίες και φιλίες που μετέτρεψαν τον ανταγωνισμό σε συναγωνισμό.
Την βραδιά του Σαββάτου, δηλαδή στη γιορτή των γονέων, όλοι οι κατασκηνωτές ανά ομάδα και πτέρυγα ετοίμασαν ένα χορευτικό, αφιερώνοντας το στους γονείς που παραβρέθηκαν. Η εναλλαγή των κουστουμιών και της μουσικής δημιούργησαν μία μαγευτική βραδιά με πολλές συγκινήσεις. Και βέβαια όταν την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν οι 85 κολυμβητές το αμφιθέατρο της κατασκήνωσης σείστηκε, αφού γονείς, κατασκηνωτές και στελέχη του χώρου ξεσηκώθηκαν και συμμετείχαν στο χορό και στο τραγούδι. Πραγματικά οι χορογράφοι κυρίες Έφη και Μαρίνα έσπασαν κάθε ρεκόρ αφού κατάφεραν να συγχρονίσουν μέσα σε τρεις ημέρες 85 παιδιά !!!! Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει τη θετική διάθεση και το ευχάριστο κλίμα των ημερών της παραμονής στην κατασκήνωση, κατά την οποία πολλές φορές ο αρχηγός αναφέρθηκε στους κολυμβητές επαινώντας τους που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Τελειώνοντας το ευχάριστο επταήμερο, οι κολυμβητές έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι, αφού πρώτα απέσπασαν την υπόσχεση των συλλόγων τους και των γονέων τους ότι θα ξανασυναντηθούν την επόμενη χρονιά.

Σχετικά Άρθρα