Γενική

Καραμανλής: "Θα παραμείνω στην ηγεσία της ΝΔ"

Μόλις πριν λίγο τελείωσε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τους λόγος για τους οποίους οδηγηθήκαμε στις πρόωρες εκλογές, τόνισε ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ ισχυρών κυβερνήσεων με καθαρή στόχευση και όχι κυβερνήσεων συνεργασίας και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΛΑ.Ο.Σ.
“Τίποτε δεν είναι προεξοφλημένο για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ξέρω ότι η μάχη αυτή κερδίζεται και θα τα δώσω όλα όσο ποτέ μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του κόμματος, στην περίπτωση που η ΝΔ χάσει τις εκλογές, απάντησε: “όχι δεν παραιτούμαι. Όσο αισθάνομαι χρήσιμος θα είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των ιδεών”.
Ο Πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τον ΛΑΟΣ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, λέγοντας ότι πιστεύει στις ισχυρές πλειοψηφίες, γιατί αυτές μπορούν να δώσουν λύσεις στα σημερινά προβλήματα. Ειδικότερα για τον ΛΑΟΣ είπε ότι είναι ένα κόμμα με ακραία ιδεολογία και με τα άκρα δεν πρόκειται να υπάρχει καμία συνεργασία.
Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι αποκλειστικό κριτήριο για την απόφασή του να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή ήταν το εθνικό συμφέρον και μόνο και απευθυνόμενος στους πολίτες σημείωσε “αυτός είμαι, σας παρουσίασα την πολιτική μου, μπορεί να υπήρξαν επιμέρους λάθη και αδυναμίες, αυτά που λέω έχω τη βούληση να τα κάνω και θα τα κάνω”.
Σε ερώτηση αν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια υποψήφιοι των οποίων τα ονόματα μπλέχτηκαν σε σκάνδαλα, απάντησε ότι “όλοι κρίνονται από τη συνολική τους συμπεριφορά και κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν υπομονή μερικές μέρες”.

Σχετικά Άρθρα