Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Το χθεσινό σχόλιο του «Μ» για το εν «ψυχρώ» διωγμό των μικροπωλητών από τη Νομαρχία Ξάνθης μπροστά από την Πυροσβεστική, προκάλεσε την αντίδραση του Πανελλήνιου συλλόγου ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΠΟΥΛΟΥ*Λίγες μέρες μετά την ΔΥΝΑΜΙΚΗ παρέμβαση των ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για το θέμα του Εμπορικού Κέντρου της ΑΘΩΝΙΚΗΣ, η Νομαρχία τους «έδιωξε» τους «πάγκους» μπροστά από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ!
Μαχητής

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, συνεχίζει το έργο του στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας των δημοτών της Ξάνθης, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο, όχι με λόγια, αλλά με έργα! Θα προσθέσω πως, τα έργα αυτά είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για το έργο του Δημάρχου Ξάνθης, αν και πολλές φορές έχει κατηγορηθεί αδίκως πως δεν μεριμνά στον τομέα αυτό. Όμως τα έργα διαψεύδουν τους επικριτές του!!! Μια απλή επίσκεψη και του πλέον δύσπιστου για αυτό που σας γράφω, θα τον πείσει…
Αδέσμευτη

Αναφερόμαστε συνήθως στο «μέσο Έλληνα πολίτη»… Ποιος είναι όμως ο σημερινός μέσος Έλληνας; Ας τον προσωποποιήσουμε λοιπόν και ας τον βαπτίσουμε… Γιάννη (το πιο συνηθισμένο ελληνικό όνομα). Ο Γιάννης λοιπόν, είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Το ένα στο δημοτικό και το άλλο τελειώνει φέτος (ή του χρόνου) το λύκειο. Είναι δημόσιος υπάλληλος και η γυναίκα του διατηρεί ένα μίνι μάρκετ στη γειτονιά. Ο Γιάννης, μόλις τελειώνει τη δουλειά του (συνήθως φεύγει νωρίτερα ως… γνήσιος δημόσιος υπάλληλος), αναλαμβάνει βάρδια στο «μπακάλικο» για να μπορέσει η γυναίκα του να μεριμνήσει για τις ανάγκες του σπιτιού το μεσημέρι (φαγητό, τραπέζι, λάτρα κ.λπ.) και φυσικά η οικογένεια δεν τρώει ποτέ όλη μαζί εκ των πραγμάτων.
Θράκη

Μπορεί η Ν.Δ. να διάγει περίοδο έρευνας και βολιδοσκόπησης μέχρι να οριστικοποιήσει το ψηφοδέλτιο της στο νομό κάτι που αποδεικνύουν οι «κρούσεις» στους εν λόγω υποψηφίους (Τριμίντζιο , Παπαδόπουλο, Λεοντή), για το ΠΑΣΟΚ όμως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα δεδομένου ότι με το παρόν ψηφοδέλτιο έχει το πλεονέκτημα να είναι το πρώτο κόμμα στο νομό. Παρόλα αυτά θεωρούνται βέβαιες οι αλλαγές σε πρόσωπα εκτός των εκλεγμένων βουλευτών κ. Σγουρίδη και Μάντατζη.
Πως διαμορφώνεται το «σχήμα» του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ
Στο ΠΑΣΟΚ ακολουθείται μια διαφορετική διαδικασία σε σχέση με τους υποψηφίους. Οι ίδιοι δηλώνουν το ενδιαφέρον τους και οι αιτήσεις αυτές όταν δοθεί το σύνθημα από τα κεντρικά άμεσα αξιολογούνται από νομαρχιακή και περιφερειακή γίνονται οι σχετικές προτάσεις που εξετάζονται και οριστικοποιούνται από την Κεντρική Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών. Είναι δεν ΄τέτοια η οργανωτική δομή στο ΠΑΣΟΚ που το ψηφοδέλτιό τους μπορεί να «κλείσει» σ’ ένα 24ωρο! Έτσι και επίσημα πλέον ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης ενημέρωσε το κόμμα ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος κάτι που εξάλλου έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό ο κ. Γιώργος Χουλιάρας. Οι υποψηφιότητες αυτές θεωρούνται μέσα στο κόμμα πολύ «δυνατές» και φέρουν τη σφραγίδα της ανανέωσης και εκτιμάται ότι θα γίνει μεγάλη «μάχη» μεταξύ τους και με τον κ. Σγουρίδη καθώς και ο κ. Ξυνίδης και ο κ. Χουλιάρας, ο καθένας ξεχωριστά είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία τόσο από την πολιτική τους δραστηριότητα ως γραμματείς της νομαρχιακής αλλά και από την επαγγελματική ως δικηγόροι οι κ. Ξυνίδης – Χουλιάρας γεγονός που καταδεικνύει ότι συγκλίνει το μέρος του εκλογικού σώματος που πιθανόν να στοχεύσουν.
Εμπρός

Τις δυνατότητες που δημιουργούνται, με την ανάδειξη των βιοτόπων και των ιδιαίτερων γνωρισμάτων κάθε περιοχής, την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και τη διάσωση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, επιδιώκουν να αξιοποιήσουν 13 φορείς -κυρίως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν για την αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού.
Σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για την κίνηση αυτή αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι στην προγραμματική σύμβαση για την τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού, που φέρει τον τίτλο “Εγνατία, Τουρισμός”, καθορίζεται ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και προσδιορίζονται οι τρόποι και οι διαδικασίες υλοποίησης της, ώστε το σημαντικό αυτό έργο υποδομής να αξιοποιηθεί κατάλληλα και προς όφελος των περιοχών από τις οποίες διέρχεται.
Η Εγνατία Οδός θα πρέπει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πέρα από τη μεταφορική της αξία, να συμβάλλει στην ενιαία και ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη των περιοχών από τις οποίες διέρχεται, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας, με τη συστηματική προβολή τους ως τουριστικών προορισμών.
Αγώνας

Σχετικά Άρθρα