Γενική

«Το Υπαίθριο Μουσείο» σας υποδέχεται θερμά

Τα μηνύματα του Δημάρχου Ξάνθης και του Προέδρου της ΔΕΑΞ για τις Γιορτές παλιάς Ξάνθης

Καλωσόρισμα του Δημάρχου Ξάνθης
Οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης, μια από τις σημαντικότερες θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης, συνοδοιπορούν με τον πολιτισμό που παράγεται στην πόλη μας εδώ και 19 χρόνια. Ένας νέος κύκλος ξεκινάει από τα μέσα Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, με εκδηλώσεις ποιοτικές οι οποίες θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς αλλά και θα διαμορφώσουν ένα κλίμα γιορτινό και χαρούμενο.
Φίλες και φίλοι, η δημιουργική πανδαισία της μουσικής, του χορού, των εικαστικών και των λοιπών εκδηλώσεων είναι η απόλυτη έκφραση της κοινής γλώσσας των ανθρώπων του πολιτισμού. Μέσα από αυτόν ομολογούμε την αρχέγονη παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα, φέρνουμε κοντά κουλτούρες και ανθρώπους, ταυτόχρονα όμως διατηρούμε τις παραδόσεις μας και χτίζουμε το μέλλον επενδύοντας στο κεφάλαιο που λέγεται τέχνη και πολιτισμός.
Αγαπητοί μου, οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης αναδεικνύουν την αρμονία, την ομορφιά, την θέληση για ζωή αλλά και την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι περιμένουν τους φίλους επισκέπτες να τους ξεναγήσουν στην «Ξάνθη την διατηρητέαν» όπως αποκαλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις την ιδιαίτερη πατρίδα και γενέτειρά του. Στην Παλιά Ξάνθη που Έλληνες και ξένοι αποκαλούν, για τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά της στοιχεία, «Υπαίθριο Μουσείο».
Σας περιμένουμε…
Ο Δήμαρχος Ξάνθης
Μιχαήλ Χ. Στυλιανίδης
Καλωσόρισμα του Προέδρου της Δ.Ε.Α.Ξ.
Αγαπητές φίλες και φίλοι της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης
Η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση και ο εθελοντισμός δίνουν το δικό τους μοναδικό ραντεβού στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης από τις 30 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2009. Το χθες σε ένα ρομαντικό συναπάντημα με το σήμερα, θα υποδεχθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εκεί…στα πλακόστρωτα σοκάκια, με τα μεγαλόπρεπα ανακαινισμένα αρχοντικά και τις λιτές εκκλησιές θα ταξιδέψουν μέσα σε χρώματα, αρώματα και αναμνήσεις από το παρελθόν θα διασκεδάσουν με σύγχρονες πινελιές πολιτισμού μέσα από εικαστικά και θεατρικά δρώμενα, λαογραφικούς χορούς και μεγάλες συναυλίες σπουδαίων καλλιτεχνών, αγκαλιά με τους κατοίκους της πόλης. Οι Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης είναι ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό και την εθελοντική προσφορά των κατοίκων της πόλης για όλη την Ελλάδα…
Είναι ένα ραντεβού με την νοσταλγία του παρελθόντος, την οποία αξίζει να τη ζήσετε. Σας περιμένουμε, λοιπόν, να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη της Ξάνθης και να αφεθείτε στη δίνη και στη μαγεία των Γιορτών της Παλιάς Ξάνθης που κρύβουν μυστήριο και γοητεία…
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ.
Εμμανουήλ Φανουράκης

Σχετικά Άρθρα