Γενική

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις την Δευτέρα

Οι κτηνοτρόφοι ξανά στα Τέμπη- Συμμετέχουν και οι Ξανθιώτες κτηνοτρόφοι

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φαίνεται ότι ξεκινούν φέτος οι κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων- αγροτών στις εθνικές οδούς. Την αρχή κάνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, κτηνοτρόφοι απ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συγκεντρώνονται στα Τέμπη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, η κινητοποίηση έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων στήριξης των κτηνοτρόφων και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων σημειώνουν παράλληλα ότι σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς τελωνείων και κεντρικών κομβικών δρόμων. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ξάνθης, οι οποίοι είναι έτοιμοι για ένα δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις, χωρίς να κάνουν πίσω.
Θανάσης Λουκμάκιας: «Μας κοροϊδεύουνε»
Με ένα λεωφορείο γεμάτο και άλλο ένα στην αναμονή, οι Ξανθιώτες κτηνοτρόφοι είναι πανέτοιμοι να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, δίνοντας βροντερό παρόν και φωνάζοντας για τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως οι ίδιοι λένε, αφού εδώ και δύο χρόνια ζητούν από την κυβέρνηση να τους δώσει μια ενίσχυση, για την χαμένη παραγωγή του 2007. «Μας το υποσχεθήκανε, αλλά ακόμα δεν το υλοποίησαν», λέει ο Αντιπρόεδρος Κτηνοτρόφων Νομού Ξάνθης και Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θανάσης Λουκμάκιας.
Σύμφωνα με τον κ. Λουκμάκια, οι κτηνοτρόφοι της χώρας, απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, ο οποίος την έδωσε στον αρμόδιο Υπουργό, για να γυρίσει και πάλι στον Πρωθυπουργό η επιστολή, με την αιτιολογία ότι τα προβλήματα, τα οποία αναφέρονται σε αυτήν, έχουν ήδη λυθεί. «Μας κοροϊδεύουνε κατάμουτρα, μας λένε ψέματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λουκμάκιας.
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα»
Δέκα με δεκαπέντε χιλιάδες κτηνοτρόφοι, αναμένεται να βρεθούν στα Τέμπη μεθαύριο Δευτέρα, ενωμένοι σα γροθιά, ζητώντας από την κυβέρνηση να τους δώσει αυτά που δικαιούνται.
«Οι Ξανθιώτες κτηνοτρόφοι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιούμαστε. Γεμίσαμε ήδη ένα λεωφορείο και έχουμε άλλο ένα σε ετοιμότητα. Θα υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο. Πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε», δηλώνει ο κ. Λουκμάκιας, προτρέποντας συγχρόνως τους κτηνοτρόφους του Νομού Ξάνθης να συμμετέχουν. Ο Αντιπρόεδρος κτηνοτρόφων Ξάνθης και μέλος της Ομοσπονδίας, δήλωσε κατηγορηματικά: «Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στα άκρα», σκιαγραφώντας τη δεινή οικονομική θέση του κλάδου του.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα