Γενική

Πετυχημένες οι γιορτές νεολαίας, πολιτισμού και παράδοσης

Δηλώσεις του Δημάρχου Βιστωνίδας Ν. Ζλάτκου για τον στην XanthiNews

Καθημερινές πλέον είναι οι εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του Νομού Ξάνθης, είτε λόγω μεμονωμένων γιορτών, είτε λόγω εορτασμού Αγίων. Σε πολλούς οικισμούς όλων των δήμων του Νομού μας, οι αρμόδιοι φορείς, καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, για να έχουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα , ικανοποιώντας τους επισκέπτες τους.
Την προηγούμενη Πέμπτη, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στη Γενισέα, έδρα του Δήμου Βιστωνίδας, στα πλαίσια των γιορτών νεολαίας, πολιτισμού και παράδοσης του Δήμου, αλλά και προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, αφού ο Δήμος φροντίζει εδώ και τρία χρόνια να συμπίπτουν με τον εορτασμό του Αγίου. Οι εκδηλώσεις είναι πλούσιες, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος δίνει δυναμικό παρόν κάθε βράδυ.
Δήμαρχος Βιστωνίδας: «Ο κόσμος μας τιμά με την παρουσία του»
Όπως σε όλες τις γιορτές αυτού του είδους, έτσι και στις γιορτές νεολαίας του Δήμου Βιστωνίδας, πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, εκθέσεις και άλλες.
Την Παρασκευή το βράδυ έλαβε χώρα συναυλία με καλλιτέχνες παιδιά από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από οικισμούς του Δήμου Βιστωνίδας, τα οποία ξεσήκωσαν το κοινό με τα τραγούδια και το μεράκι τους για τη μουσική.
«Φέτος τοποθετήσαμε την εξέδρα στην πλατεία της Γενισέας. Θεωρούμε ότι έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη ανταπόκριση και προς τους συλλόγους και προς τους επαγγελματίες του χωριού, οι οποίοι θα δουλέψουν και αυτοί καλύτερα», ανέφερε ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νικόλαος Ζλάτκος, εμφανώς ικανοποιημένος από την πρώτη μέρα των γιορτών.
Στις φετινές εκδηλώσεις, ξεχωρίζει ο ποδηλατικός γύρος open, στον οποίο συμμετέχουν ποδηλάτες από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη , καθώς και ο ιππικός γύρος στα χνάρια του Διομήδη, με μια διαδρομή σε πολλές περιοχές της πεδινής Ξάνθης.
«Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να φέρει πιο κοντά τον κόσμο, κάτι και το οποίο γίνεται. Όσο περνάνε τα χρόνια, η απομάκρυνση των πολιτών μεταξύ τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Έτσι με τις γιορτές αυτές ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον», δήλωσε ο κ. Ζλάτκος, εκφράζοντας συγχρόνως και ένα παράπονο για την αποξένωση, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία κυρίως χρόνια.

Σχετικά Άρθρα