Γενική

Ο Σωκράτης Ξυνίδης υποβάλει υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Ωρίμασαν οι συνθήκες για την κάθοδό του, στη κεντρική πολιτική σκηνή

Ξεκαθάρισε τελικά τις προθέσεις του ο πρώην συντονιστής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και επιτυχημένος δικηγόρος κ. Σωκράτης Ξυνίδης. Ανοιχτά πλέον δηλώνει στις κατ ιδίαν συζητήσεις του, ότι θα υποβάλλει υποψηφιότητα κατά τη διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το Νομό Ξάνθης, όταν ξεκινήσει από το κόμμα η σχετική διαδικασία. Μάλιστα από χθες, που οι στενοί του συνεργάτες έμαθαν την πρόθεση του Σωκράτη να ενδώσει τελικά στο ασφυκτικό πρέσιγνκ της Ιπποκράτους και να πει το οριστικό ΟΚ στους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, αναθάρρησαν και έπιασαν δουλειά.
Για αυτούς που γνώριζαν την στενή σχέση του κ. Σωκράτη Ξυνίδη με τον πρόεδρο του κόμματος και παρακολουθούσαν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει τοπικά τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη αυτή ήταν απολύτως αναμενόμενη. Ο Γ. Παπανδρέου έχει δεδηλωμένη την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του νεαρού Ξανθιώτη δικηγόρου που εκφράζει το φρέσκο και ανανεωμένο και άφθαρτο ΠΑΣΟΚ. Ο Σ. Ξυνίδης έχει όλα τα προσόντα που ζητά ο πρόεδρος, νέος, σοβαρός, μετρημένος, επαγγελματικά πετυχημένος, με ιστορία στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, έχει ευθύ πολιτικό λόγο και προπαντώς είναι άφθαρτος πολιτικός. Είναι ο «άσσος στο μανίκι» για το τοπικό ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.
Για κάποιους, η ανάμιξη του Σ. Ξυνίδη με την κεντρική πολιτική σκηνή ήταν έκπληξη αφού η δημόσια παρουσία του το τελευταίο διάστημα δεν έδειχνε καθαρά τις προθέσεις του. Φαίνεται ότι, στο μεταξύ, και η σκέψη του, στην κατεύθυνση αυτή ωρίμασε, αλλά ενδεχομένως και οι πρόσφατες κινήσεις στην τοπική πολιτική σκακιέρα να τον οδήγησαν στην επιλογή του για οριστική υποβολή υποψηφιότητάς του. Προφανώς και θα μας τα ξεκαθαρίσει όλα αυτά όταν έρθει η ώρα και όταν ξεκινήσουν επίσημα οι σχετικές κομματικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα