fbpx
Γενική

Πρόεδρος ΔΕΑΞ: «Γιορτές αντάξιες τους ονόματος και του μεγέθους της πόλης»

Όλα έτοιμα για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης- Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη στις 30 Αυγούστου

Τέσσερις μέρες απέμειναν για την επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης, ενώ ήδη διανύουμε τα προεόρτια αυτών, παίρνοντας μια γεύση, από αυτό που θα ακολουθήσει. Στη φάση τελικής προετοιμασίας βρίσκεται λοιπόν ο Δήμος της Ξάνθης, καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, αφού μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία των γιορτών. Πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος εδώ και 19 χρόνια συγκεντρώνει πάνω του το ενδιαφέρον των φίλων των καλοκαιρινών εκδηλώσεων. Οι γιορτές ξεκινάνε επίσημα στις 30 Αυγούστου και ολοκληρώνονται στις 6 Σεπτεμβρίου.
Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, όχι μόνο για την Ξάνθη αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η σημασία τους χαρακτηρίζεται ιδιαίτερη, γιατί μέσα από αυτές τις γιορτές ο παραδοσιακός οικισμός έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Οι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, τόσο τη σύγχρονη πόλη της Ξάνθης, όσο και την παλιά πόλη φυσικά, ο οικισμός της οποίας αποτελεί έναν από τους καλύτερα διατηρημένους σε όλη την Ελλάδα.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, η οποία είναι ο επίσημος διοργανωτής των γιορτών, καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια, ούτως ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
«Είμαστε έτοιμοι σε όλα τα πλαίσια, τόσο η οργανωτική επιτροπή, όσο και οι σύλλογοι και πραγματικά πιστεύω ότι για μία ακόμη φορά θα φανούμε αντάξιοι όλων των περιστάσεων. Προσπαθούμε να οργανώσουμε γιορτές αντάξιες τους ονόματος και του μεγέθους αυτής της πόλης», δήλωσε στην «XN» ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ Μανώλης Φανουράκης, εκφράζοντας σιγουριά, για την καλή πορεία των γιορτών.
«Πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων»
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, καλλιτεχνικές εκθέσεις, αλλά και η σκηνή νέων, η οποία μάλιστα αποτελεί καινοτομία για τις γιορτές παλιάς πόλης, αποτελούν ένα πρόγραμμα πολύ πλούσιο σε εκδηλώσεις, καλύπτοντας όλα τα γούστα των επισκεπτών. «Έχουμε δημιουργήσει φέτος τη σκηνή νέων, όπου εκεί νέοι καλλιτέχνες από την Ξάνθη και τους γύρω νομούς, θα μπορέσουνε να δώσουνε το δικό τους στίγμα, τη δική τους πρόταση ή διαμαρτυρία, ώστε να έχουμε μια άλλη «φωνή» στις γιορτές. Η σκηνή θα λειτουργήσει για τρεις μέρες στις φετινές εκδηλώσεις, ενώ του χρόνου, πιστεύω αυτή η σκηνή να υπάρχει για όλη την εβδομάδα των εκδηλώσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα των γιορτών.
Ο κ. Φανουράκης εξέφρασε την άποψη ότι οι γιορτές χρόνο με το χρόνο, πάνε καλύτερα, κάτι το οποίο είναι και το μέλημα του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος ακόμα και στην περίοδο της οικονομικής ύφεσης «έβαλε το χέρι στην τσέπη, φτιάχνοντας ένα πρόγραμμα πολύ πλούσιο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ξανθιώτες και στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν μεγάλα ονόματα», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα