fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Είναι νωρίς για συμπεράσματα και κυρίως για απόδοση ευθυνών, τη στιγμή που ακόμη οι φλόγες κατακαίουν την Αττική και άλλα μέρη της χώρας μας. Κάποια στοιχεία όμως, που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει, δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους… Η έλλειψη αντιπυρικών ζωνών είχε επισημανθεί- όπως αποδείχθηκε- από πολλές πλευρές και σε πολλές κατευθύνσεις αρκετά χρόνια πριν. Σε μία Αττική που κατακαίγεται κομμάτι- κομμάτι την τελευταία 20ετία και σχεδόν κάθε καλοκαίρι, δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για το στοιχειώδες; Θα μου πείτε η γης εκεί κοστίζει «χρυσό»… Και οι αντιπυρικές ζώνες απαιτούν πολλά στρέμματα γης, οπότε προέχει ο «χρυσός»! Με την διαφορά, ότι ο θησαυρός είναι εξαιρετικά ευμετάβλητος στην προκειμένη περίπτωση και πολύ εύκολα γίνεται… άνθρακας κυριολεκτικά!
Θράκη

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΛΗ», ΜΑΛΚΟΤΣ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΩΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣΦιρί φιρί ο Πρόεδρος «πολώνει» τους μειονοτικούς να κατεβάσουν εκ νέου ανεξάρτητο μειονοτικό δημοτικό συνδυασμό τον Νοέμβρη του 2010…! Από «γκάφα» σε «γκάφα»συνεχίζει στη ΣΤΕΓΗ Πολιτισμού «Κώστας Μπένης» ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού «ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΗΣ».Χθες «τίναξε» και πάλι στον αέρα την συνεδρίαση για την συμμετοχή ή όχι στο «Χατζιδάκειο Φεστιβάλ 2009»του διάσημου Νομπελίστα μουσικοσυνθέτη Ζουλφί Λιβανελί, όταν ανέφερε ότι «τα έξοδα διανομής του καλλιτέχνη θα καλύψει το…Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής»!!!! Φράση που ήταν επόμενο να «προκαλέσει δυστυχώς νέες τριβές…Αποτέλεσμα; Συνεδρίασε εχθές το μεσημέρι, το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Πολιτισμού «Κώστας Μπένης» του Δήμου Ξάνθης και αποφάσισαν τελικά να μην προσκαλέσουν τον Τούρκο Διεθνή καλλιτέχνη Ζουλφί Λιβανελί στο φετινό Χατζιδάκειο Φεστιβάλ. Ενδεχομένως να τον προσκαλέσουν αρχές του 2010 σε μια μεγάλη συναυλία με κάποιον ισάξιο Έλληνα καλλιτέχνη!!! Κι αυτό εφόσον και αν… με αποτέλεσμα να «εκραγεί» ο επικεφαλής του μειονοτικού ψηφοδελτίου κύριος Μαλκότς να αντιδράσει έντονα και να τους πει, «δεν χρειάζεται, θα τον προσκαλέσουμε και θα οργανώσουμε εμείς την συναυλία, σαν Σύλλογος Επιστημόνων…»! Κρίμα γιατί ένα θέμα καθαρά πολιτιστικό δυστυχώς και πάλι «πολιτικοποιήθηκε» έντονα και χωρίς λόγο….Κι όσο για τις νέες «γκάφες» του Θεοδωρίδη, με το ζόρι ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού με όλα αυτά τα «καμώματά», θα σπρώξει τους μειονοτικούς να κατεβάσουν και πάλι ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές του 2010…Τάσο που το πας; Γι’ αυτό σε τοποθέτησε εκεί ο Δήμαρχος; Για να του δημιουργείς συνεχώς προβλήματα;;; Και να τα «χρεώνεται» ο ίδιος;
Μαχητής

Και θα μιλήσω έξω από τα δόντια για το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ. -Πως μετά από αυτά που άκουσε και την αντίδραση που «είδε» στη χθεσινή συνεδρίαση της Στέγης ο Μαλκότς με την ιδιότητα του μέλος του Δ.Σ. να μην αγανακτήσει και να μην εξοργιστεί; Καλύτερα να του λέγανε «ΟΧΙ» με τη πρώτη, παρά ήξεις και αφίξεις….-Τέτοια κάνουμε και κατεβαίνουν τελικά ανεξάρτητοι μειονοτικοί συνδυασμοί. Πώς να μη ξεσπάσει μετά από τα όσα συνέβησαν χθες στη Στέγη ο μειονοτικός δημοτικός σύμβουλος λέγοντας: «Βλέπουν παντού «φαντάσματα», θα φέρω τον Λιβανελί με τον σύλλογο Επιστημόνων!»-Κρίμα….Τίποτα άλλο δεν θέλω να πω.
Αδέσμευτη

Τα πράγματα στη θέση τους αναφορικά με τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ σε δήμους και νομαρχίες επιχειρεί να θέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα και σχόλια στον τοπικό τύπο ιδιαίτερα μετά το τελευταίο νομαρχιακό, όπου από την παράταξη του κ. Καραλίδη υπήρξε διαφοροποίηση πολλών νομαρχιακών του συμβούλων σχετικά με το θέμα του εμπορικού κέντρου. Έτσι δηλώνει απερίφραστα ότι δεν τίθεται θέμα στο ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Καραλίδη – Πούλιου στο δήμο Ξάνθης – Τσολακίδη στο δήμο Βιστονίδας και Σαλτούρου στο δήμο Αβδήρων, εκφράζοντας για τον τελευταίο μια επιφύλαξη αναφορικά με την επιθυμία του να ξαναείναι υποψήφιος στις εκλογές του 2010. Τις υπόλοιπες τις θεωρεί δεδομένες δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανακατατάξεις. Δήλωση Σγουρίδη για τους αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη
Εμπρός

Η Βορειοανατολική Αττική φλέγεται και η καταστροφή είναι βιβλική. Εναέριες και επίγειες δυνάμεις εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Στην ολομέτωπη μάχη με τις πύρινες φλόγες έχουν σπεύσει να συνδράμουν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης.
Σε πρώτη φάση η διοίκηση της Π.Υ. Ξάνθης έχει στείλει ένα πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις άντρες.
Εξάλλου στόχος της είναι να μην υπάρξει αποδυνάμωση της εδώ υπηρεσιακής της ετοιμότητας, καθώς βρίσκεται σε επιφυλακή για το περιαστικό Άλσος της Ξάνθης, αλλά και για τον υπόλοιπο δασικό πλούτο του νομού.
Αγώνας

Σχετικά Άρθρα