fbpx
Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις με τον τίτλο: «Ξενιτεμένο μου πουλί», που διοργανώνει κάθε χρόνο στο ακριτικό Σπήλαιο Τριγώνου του νομού Έβρου ο εκδότης του περιοδικού «Βορέας» Σταύρος Παπαθανάκης. -Εύηχος και ουσιαστικός ο τίτλος των εκδηλώσεων, αφού ο Σταύρος Παπαθανάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ξενιτεμένα πουλιά που έφυγαν για να βρουν καλύτερη τύχη σε άλλους τόπους, είναι πλούτος όταν γυρίζουν στην πατρίδα… ο ανθρώπινο δυναμικό, οι επιστήμονες, οι άνθρωποι που διέπρεψαν στα γράμματα, τις επιστήμες και την τέχνη έχουν την δυνατότητα να δώσουν πίσω την χαμένη ζωή στην Θράκη της μετανάστευσης. την Θράκη που δεν μπόρεσε να κρατήσει τα παιδιά της από την φτώχεια και την υπανάπτυξη, αλλά εκείνα επιστρέφουν σαν αποδημητικά πουλιά από την ξενιτιά για να χτίσουν καινούργιες φωλιές σε νέα βάση και να δώσουν ζωή στα ερειπωμένα χωριά. Μέσα από τον «Βορέα» ο Σταύρος αποτυπώνει με αγάπη, πάθος και μεράκι τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Θράκης, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο μορφές, πρόσωπα και ανθρώπους του τόπου που πρόσφεραν πολλά στην περιοχή μας στον πολιτισμό και τα γράμματα. Σταύρος σου ευχόμαστε ολόψυχα πάντοτε επιτυχίες. Το Τρίγωνο, ο Έβρος και η Θράκη έχουν ανάγκη την δική σου φωνή.
Χρόνος

1.700 οικογένειες πολυτέκνων στο νομό Ροδόπης. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1982 και αποτελεί το μεγαλύτερο σύλλογο του Νομού, εφόσον αριθμεί πάνω από 1700 οικογένειες με τέσσερα έως και δεκατρία παιδιά. Τα μέλη του είναι οι πολύτεκνες οικογένειες οι αναγνωρισμένες από το νόμο και συγκεκριμένα οι οικογένειες με τέσσερα και άνω παιδιά και οι χήρες με τρία παιδιά, και έχουν τα πλήρη δικαιώματα των πολυτέκνων. Από αυτές τις οικογένειες δύο έχουν δεκατρία παιδιά, τρεις ένδεκα, τρεις με δέκα και εννέα παιδιά. Η πλειοψηφία αυτών έχει τέσσερα με πέντε παιδιά. Πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο κ. Δημοσθένης Μολλάς, δεύτερος ο κ. Δημήτριος Διαμαντόπουλος και στη συνέχεια ο κ. Νίκος Φαρασόπουλος τον οποίο διαδέχθηκε μετά από εκλογές πριν ένα μήνα περίπου ο κ. Στέφανος Τζώγας.
Παρατηρητής της Θράκης

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης, από την 1η Ιουλίου 2009 έως και το Δεκαπενταύγουστο, δέχτηκε παραπάνω από 230 καταγγελίες – παράπονα των καταναλωτών, που αφορούσαν τις τουριστικές υπηρεσίες. Η πλειοψηφία των παραπόνων των καταναλωτών αφορούσε τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα (98 προβλήματα). Οι καταναλωτές κατήγγειλαν:
• Ιδιοκτήτες καταλυμάτων απαιτούσαν το 100% του ποσού, που αντιστοιχούσε, σε ολόκληρη τη διαμονή, ως προκαταβολή, παραβιάζοντας το νόμο, που προβλέπει ότι η προκαταβολή αντιστοιχεί, στο 25% του συνολικού ποσού.
• Ιδιοκτήτες καταλυμάτων αρνούνταν ή ανέβαλαν την επιστροφή της προκαταβολής, σε καταναλωτές, που είχαν ακυρώσει την κράτησή τους, έγκαιρα, ή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. μετάθεση στρατιωτικού).
• Καταλύματα, για τα οποία είχαν γίνει κρατήσεις, δεν ανταποκρινόταν, στις υποσχέσεις παρoχών, που έδωσαν οι ιδιοκτήτες τους. Π.χ. «Το δωμάτιο διαθέτει θέα στη θάλασσα». Το δωμάτιο έβλεπε τοίχο. «Το ξενοδοχείο είναι 4 αστέρων». Η ποιότητα του καταλύματος ήταν πολύ χαμηλότερη. Η παραπάνω περίπτωση ήταν πολύ συχνή, όταν η κράτηση γινόταν, μέσω διαδικτύου. Τα όσα οι καταναλωτές έβλεπαν ή διάβαζαν, στην ιστοσελίδα του καταλύματος, δεν ανταποκρίνονταν, στην πραγματικότητα. Π.χ. «Όλα τα δωμάτιά μας βλέπουν το λιμάνι του νησιού», Το δωμάτιο ήταν ημιυπόγειο, στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου και έβλεπε ένα τοίχο, από χώμα. «Όλα τα δωμάτιά μας διαθέτουν φούρνο, κουζίνα, τηλεόραση, κλιματιστικό κ.λπ.». Τα δωμάτια δεν είχαν αυτές τις ανέσεις. Υπήρξε περίπτωση, που ο ξενοδόχος ζήτησε, επιπλέον, χρήματα, για το κλιματιστικό ή για το μαγείρεμα (χρησιμοποίηση κουζίνας).
Φωνή της Ροδόπης

Σχετικά Άρθρα