fbpx
Γενική

Η Γενισέα φοράει τα γιορτινά της

Οι Γιορτές Νεολαίας, Πολιτισμού και Παράδοσης στην πρωτεύουσα του Δήμου Βιστωνίδας από 27 έως 30 Αυγούστου- Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από 27 έως και 30 Αυγούστου ο Δήμος Βιστωνίδας και δη η πρωτεύουσα του φοράει τα γιορτινά και διοργανώνει τις Γιορτές Νεολαίας, Πολιτισμού και Παράδοσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδηλώσεις για όλες τις προτιμήσεις, για όλες τις ηλικίες και έχει σαν στόχο την ψυχαγωγία και την διασκέδαση.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 27 Αυγούστου 20:30
Πανύγηρις του Αγίου Φανουρίου, παραμονή του εορτασμού της μνήμης του, στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στη Γενισέα με τη συνοδεία μελωδιών από την Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Βιστωνίδος και ορχήστρα με λαϊκό γλέντι.
Παρασκευή 28 Αυγούστου 20:00 μ.μ. Νεανική βραδιά
Ξεκινάμε με hip hop ρυθμούς από το τοπικό συγκρότημα «Comitato», ενώ γύρω στις 9 το βραδάκι θα χορέψουμε μικροί και μεγάλοι με ελληνικές και ξένες επιτυχίες από το ξανθιώτικο συγκρότημα «Underhill West».
Σάββατο 29 Αυγούστου 21:00 ΑΓΑΘΩΝΑΣ
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης αποτελεί ένα ισχυρό κρίκο στη διατήρηση και συνέχιση του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού. Με τη συνεχή παρουσία του στο πάλκο εμπλουτίζει την εμπειρία του σε βαθμό που να μπορεί να αποδίδει λεπτοδουλεμένες ερμηνείες στο δύσκολο αυτό είδος. Το μοναδικό πρόγραμμα του θα το απολαύσετε στις 29 Αυγούστου σε μια ξεχωριστή συναυλία στην πλατεία της Γενισέας, όπου θα ακουστούν όλα τα αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα κομμάτια. Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι!
Κυριακή 30 Αυγούστου
10:00 π.μ. «Στα μονοπάτια των αλόγων του Διομήδη»
Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει ο γνωστός, πλέον, Ιππικός γύρος Δήμου Βιστωνίδος με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Πανθρακικού Συλλόγου Φίλων Ελεύθερης Ιππασίας «Θρακικός Ιππέας». Φέτος ακολουθούμε την πορεία των αλόγων του Διομήδη: Γενισέα- Αυξέντιο- Αλκυόνη- Μαγικό- Π. Κατράμιο- Τέκτων- Φελώνη- Πετεινός- Διομήδεια.
11:00π.μ. 2 ος Ποδηλατικός Αγώνας open, Δήμου Βιστωνίδος
Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα δοθεί στις 11 το πρωί η εκκίνηση του 2 ου Ποδηλατικού αγώνα open, με την συμμετοχή ποδηλατών από όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί: Κεντρική πλατεία της Γενισέας- Διασταύρωση Πεζούλας- Άβδηρα- Αρχ. χώρος Αβδήρων- παραλία Αϊ Γιάννη- παραλία Μάνδρας- διασταύρωση Μάνδρας- Νέα Κεσσάνη- Διασταύρωση Κουτσού- Συδινή- Πολύσιτος- Σέλερο- Λευκόπετρα- Κιμμέρια- Πηγάδια- διασταύρωση ΣΕΒΑΘ- Γενισέα.
21:00 μ.μ. Ποντιακή βραδιά
Ο Δήμος Βιστωνίδος παρουσιάζει χορούς, ποντιακά δρώμενα συνδυασμένα με μουσική με τον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη και αφιέρωμα στον Ελληνισμό του Πόντου από τον Μάκη Καρασαββίδη. Παρουσιάζει ο γνωστός ηθοποιός Λάζος Τερζάς.
Ποντιακό Γλέντι (1 ο Μέρος) με τους δημοφιλείς μας Πόντιους καλλιτέχνες: Κυριάκο Τριανταφυλλίδη (τραγούδι), Δημήτρη Παπαδόπουλο (λύρα), Σίμο Συμεωνίδη (νταούλι), Βασίλη Τοπαλίδη (πλήκτρα), Χορευτικά από τη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας.
«Σ αυτούς που έφυγαν». Αφιέρωμα- Προβολή βίντεο σε γιγαντοοθόνη του παρουσιαστή ποντιακών λαογραφικών εκπομπών Μάκη Καρασαββίδη.
Ο ΠΟΝΤΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ…
Ο μεγάλος μας ηθοποιός Λάζος Τερζάς πάει κι έρται νοερά ση πατρίδας τ ανασπάλατα μέρα- Πυρίχιος (από το χορευτικό της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας).
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ… το γλέντι ανάβει… του Ποντιακού γλεντιού με τους παραπάνω αναφερομένους καλλιτέχνες…μέχρι όπου τραβήξει.

Σχετικά Άρθρα