fbpx
Γενική

Πλήρη επιτυχία σημείωσαν οι «Γιορτές Νέστου 2009»

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις- Ραντεβού ξανά του χρόνου

Με 100% επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις των «Γιορτών Νέστου 2009», στη Γαλάνη Ξάνθης. Όλες οι εκδηλώσεις χαρακτηρίστηκαν από την άψογη διοργάνωση, αλλά και το κέφι και το μεράκι των διοργανωτών, οι οποίοι δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, έκαναν τους επισκέπτες να περάσουν ένα αξέχαστο τετραήμερο. Συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, προβολές ταινιών, εκθέσεις, κατάβαση του ποταμού και γεύσεις από τη Θράκη, ήταν οι εκδηλώσεις, οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών, κάνοντάς τους να δίνουν το δυναμικό παρόν κάθε μέρα.
«Παραδοσιακές γεύσεις Θράκης»
Καθημερινό παρόν στις γιορτές έδιναν και οι σύλλογοι γυναικών από διάφορα χωριά του Νομού Ξάνθης, με γεύσεις από τη Θράκη, άλλες γνωστές και άλλες άγνωστες στο ευρύ κοινό. Οι Σύλλογοι Γυναικών Νέας Κεσσάνης, Πόρτο Λάγος, Γενισέας, Σατρών, Κοτύλης, Νέου Ζυγού, Λευκόπετρας, καθώς και ο Αθλητικός Όμιλος Θαλασσιάς, ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Ξάνθης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλάνης, πρόσφεραν στους επισκέπτες εδέσματα, «μαγεύοντάς» τους με τις καταπληκτικές γεύσεις.
«Συμμετέχουμε και εμείς σαν σύλλογος γυναικών Νέας Κεσσάνης, στις γιορτές Νέστου, για να δείξουμε στον κόσμο τις δραστηριότητές μας και τα γλυκά που κάνουμε. Τα γλυκά μας είναι τα σιροπιαστά και οι χειροποίητες πίτες, φτιαγμένα όλα με αγνά υλικά. Με τη συμμετοχή μας αυτή, θέλουμε και εμείς να προσφέρουμε κάτι στην Ξάνθη μας», ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νέας Κεσσάνης Γιώτα Συροπούλου, η οποία έφτιαξε ένα γευστικότατο γαλακτομπούρεκο.
Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες και οι κρέπες, δέσποζαν στον πάγκο του Συλλόγου Γυναικών Πόρτο Λάγος, με την πρόεδρο Βενετία Βίστα να τα παρασκευάζει, με τη σημαντική και απαραίτητη βοήθεια φυσικά όλων των υπολοίπων μελών του συλλόγου. Όλες οι συνταγές είχαν τις ρίζες τους στα πολύ παλιά χρόνια, οι οποίες μέσα από συζητήσεις, έφτασαν στις νεότερες γενιές.
«Συναυλίες»
Με τεράστια επιτυχία και χωρίς προβλήματα, έλαβαν χώρα και οι δύο μεγάλες συναυλίες των γιορτών, αυτή της Ελένης Τσαλιγοπούλου το βράδυ του Σαββάτου και του Φίλιππα Πλιάτσικα το βράδυ της Κυριακής.
Οι επισκέπτες πέρασαν δυο μαγευτικές βραδιές, με τις πολύ ωραίες φωνές των δύο καλλιτεχνών, οι οποίοι τους καθήλωσαν στην κυριολεξία.
Καθημερινό παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις έδινε τόσο ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, όσο και η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού Ξάνθης και Αντινομάρχης Ευτέρπη Στάντσιου.
«Οι Γιορτές Νέστου, είναι πλέον ένας καθιερωμένος θεσμός για το Νομό της Ξάνθης. Κάθε μέρα υπάρχει μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προβολή των στενών του Νέστου, που μαζί με την παλιά πόλη της Ξάνθης, αποτελούν «ισχυρά χαρτιά» στην τουριστική ανάπτυξη του Νομού. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις, αποτελούν την αιτία και την αφορμή για μας να προβάλλουμε την Ξάνθη», δήλωσε ο Νομάρχης Ξάνθης, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία του θεσμού.
Η κ. Στάντσιου ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Βλέπουμε ότι ο θεσμός των γιορτών του Νέστου, κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Αυτό φάνηκε από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν δεχτήκαμε τηλέφωνα από την Πάτρα και από άλλες περιοχές, τα τουριστικά πρακτορεία των οποίων, ήθελαν να πραγματοποιήσουν εκδρομές στην περιοχή μας και να συνδυάσουν συγχρόνως και τις γιορτές του Νέστου», συμπληρώνοντας με έκπληξη: «Σε ένα γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε, ο κόσμος ρωτήθηκε τι γνωρίζετε περισσότερο από την Ξάνθη. Μου έκανε εντύπωση, που πρώτος στις απαντήσεις ήταν ο Νέστος και μετά η παλιά πόλη».

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα