fbpx
Γενική

Πρεμιέρα με ισοπαλία

Ντεμπούτο στην Ξάνθη με γκολ έκανε ο Μαρσελίνιο Λέιτε

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον ΠΑΣ Γιάννενα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League με αποτέλεσμα οι ομάδες να μοιραστούν βαθμούς και εντυπώσεις. Το τελικό 1- 1 διαμορφώθηκε με τα γκολ του Τζανή για τους φιλοξενούμενους στο 34 ο λεπτό και του Μαρσελίνιο στο 58 ο λεπτό της συνάντησης.
Βέβαια το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης υπήρξε η αφόρητη ζέστη καθώς το ματς ξεκίνησε στις 16:45, δηλαδή την ώρα που η θερμοκρασία είχε φτάσει τα ανώτερα επίπεδα. Κάτι που τόνισε και ο Βόλφγκανγκ Βολφ στην συνέντευξη τύπου δίνοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τις προσπάθειες που πραγματοποίησαν για 90 λεπτά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κυκλοφορία της μπάλα και να προσπαθούν να βρούνε τους διαδρόμους προς την εστία του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ. Μεγάλη ευκαιρία μπορεί να μην δημιούργησε το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου αλλά είχε την κατοχή της μπάλας και κυρίως δεν επέτρεπε τους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Μάλιστα ο ΠΑΣ κατάφερε να προηγηθεί στο 34 ο λεπτό με τον Τζανή που εκμεταλλεύτηκε την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, βρέθηκε σε θέση βολής και με την 2 η προσπάθεια νίκησε τον Μίχαελ Γκσπούρνιγκ.
Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίασαν οι δύο ομάδες με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης με τους Λουτσιάνο και Μαρσελίνιο να παίρνουν την θέση των Ριζογιάννη και Αλ Σαίφι. Η SKODA ΞΑΝΘΗ πίεσε και κατάφερε να κάνει τις ευκαιρίες και να φτάσει στην ισοφάριση στο 58 ο λεπτό με τον Κιντάνα να κάνει την σέντρα από τα δεξιά και τον Μαρσελίνιο με μονοκόμματο σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου.
Η συνέχεια είχε αρκετές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες με πιο σημαντικές αυτή του Λουτσιάνο για τους γηπεδούχους και του Μπακαγιόκο για τους φιλοξενούμενους. Αμφότεροι νικήθηκαν από τους τερματοφύλακες με αποτέλεσμα η ισοπαλία να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της συνάντησης η SKODA ΞΑΝΘΗ μέσω του Team Manager Γιώργου Κασναφέρη τίμησε τον Γιώργο Παράσχο για την περσινή του παρουσία στον πάγκο της Ξανθιώτικης ομάδας.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζόπουλος, Ταιντέρ, Ριζογιάννης (46 Μαρσελίνιο) , Βάλλας, Στρμπα, Κωστούλας, Κιντάνα, Πόι (85 Σουάνης), Αλ Σαίφι(46 Λουτσιάνο),
ΠΑΣ Γιάννινα: Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (78 Σαϊτιώτης), Μαιστόροβιτς, Κώτσιος, Σκαρντουέλι, Ανδράλας, Μπαλάφας, Μενδρινός, Τζάνης (62 Στάθης), Μπακαγιόκο (70 Κανακούδης), Ντιμπαλά.
«Στο φούρνο παίκτες- οπαδοί και «κονσέρβα» στην TV»
Πανό με ευρηματικό και ειρωνικό περιεχόμενο είχαν αναρτήσει οι οπαδοί πριν από την έναρξη της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον ΠΑΣ Γιάννινα με το οποίο καυτηρίαζαν την απόφαση της διοργανώτριας για την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και για το ότι το ματς θα μεταδιδόταν σε μαγνητοσκόπηση και όχι ζωντανό δύο ώρες αργότερα από την τηλεόραση. «Στο φούρνο παίκτες- οπαδοί και «κονσέρβα» στην TV» έγραφε το πανό και ήταν απόλυτα εύστοχο, καθώς η αφόρητη ζέστη καθιστούσε πολύ δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Ενδεικτικό είναι πως στην ανάπαυλα το υπόγειο ποτιστικό σύστημα έβρεχε συνεχώς τον αγωνιστικό χώρο.
Χειροκρότησαν τον Παράσχο
Την αναγγελία από τα μεγάφωνα της παρουσίας του πρώην προπονητή της Ξάνθης και νυν του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Παράσχου συνόδευσαν τα χειροκροτήματα των οπαδών της ακριτικής ομάδας. Ο κόσμος της Ξάνθης υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος έλαβε και πριν από την έναρξη του αγώνα μία ανθοδέσμη από τον τιμ μάνατζερ Γιώργο Καζναφέρη. Ο τεχνικός του ΠΑΣ σαφώς και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ξάνθη και τους οπαδούς για αυτή την αντιμετώπιση. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την υποδοχή της ομάδας της Ξάνθης, αλλά και του φίλαθλου κόσμου της. Μπορεί να ήμουν μόλις έξι μήνες εδώ, δηλαδή ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά από ό, τι φάνηκε έκανα πολλούς καλούς φίλους».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των οπαδών της Ξάνθης φορούσε κόκκινα μπλουζάκια με τα διακριτικά της ομάδας, ενώ οι σχεδόν 300 οπαδοί του ΠΑΣ, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα, ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω.
Το πρόσωπο: Μαρσελίνιο
Ο νεαρός Βραζιλιάνος έκανε τη διαφορά για την Ξάνθη. Με την είσοδό του στο ματς άλλαξε όλο το παιχνίδι, έκανε άνω κάτω τη δεξιά πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα και φυσικά χάρισε το βαθμό στην ομάδα του με το γκολ που πέτυχε.
Η φάση
Η διπλή φάση αλλά σε αντίπαλες εστίες ήταν όλα τα λεφτά. Ο Μπακαγιόκο βγήκε μόνος του με τον Γκσπούρνιγκ, ο τελευταίος έπεσε στα πόδια του και στην απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς της Ξάνθης αυτή έφτασε στον Πόι, ο οποίος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ελευθερόπουλο.
Το σφύριγμα
Η διαιτησία του Παπασταμάτη ήταν πολύ καλή. Δεν υπήρξε καμία έντονη διαμαρτυρία για τις αποφάσεις του, οι οποίες ήταν στην πλειονότητά τους σωστές. Βεβαίως, δεν είχε κάποια δύσκολη φάση, η οποία να χώραγε αμφισβήτηση.

Σχετικά Άρθρα