fbpx
Γενική

Πρόβατα τρώνε σκουπίδια στην κοίτη του Κόσυνθου και μετά καταλήγουν στο πιάτο μας!!!

Απαράδεκτη κατάσταση

Ο Ξανθιώτης που πήρε πριν λίγες μέρες εξαγριωμένος τηλέφωνο στην εφημερίδα μας, δεν κρατιότανε. Όπως μας είπε, μόλις είχε δει με τα μάτια του πρόβατα να βόσκουν σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή μέσα στην κοίτη του Κόσυνθου. Γέννημα θρέμμα αγρότης, έχει απόλυτο δίκιο στην αγανάκτησή του.
Αποκαλυπτική η φωτογραφία που τραβήξαμε στην συνέχεια από την κοίτη του ποταμού. Υποτίθεται ότι η κοίτη είναι περιφραγμένη και ότι μέσα σε αυτήν δεν πρέπει να υπάρχουν σκουπίδια, αλλά ούτε και πρόβατα να βόσκουν.
Υποτίθεται βέβαια, γιατί όπως μπορείτε να δείτε μέσα στην κοίτη του ποταμού της Ξάνθης υπάρχει ένας τεράστιος ΧΑΔΑ (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) μέσα στον οποίο βόσκουν ελεύθερα πρόβατα. Τα οποία πρόβατα βέβαια, τρώνε τα σκουπίδια και μετά καταλήγουν στο πιάτο μας ως παρθένο ελληνικό κρέας.
Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, το σημείο είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, με το συρματόπλεγμα κομμένο επιδέξια, γίνεται χώρος ιδανικός για ένα «γεύμα» για τα κοπάδια που βόσκουν στη γύρω περιοχή.
Κι επειδή λογικό είναι τα ζώα να ξεφεύγουν συχνά από την προσοχή των βοσκών, οι λύσεις είναι απλές. Ή περιφράσσονται οι χώροι πέριξ των σκουπιδότοπων με ασφάλεια ή απαγορεύεται ρητά η βοσκή στους χώρους γύρω απ αυτούς, με τα ανάλογα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν την απαγόρευση. Εκτός και αν πάλι επιθυμούμε τα απορρίμματα μας αργά ή γρήγορα να επιστρέφουν στο ποτήρι μας.
Παρακαλώ τους αρμοδίους για ενέργειες!!! Και γρήγορα μάλιστα, δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα υγείας!!! (Μέχρι τότε στην υγειά μας!).

Σχετικά Άρθρα