fbpx
Γενική

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα στενά του ποταμού Νέστου

Ξεκίνησαν οι «Γιορτές Νέστος 2009»- 11 η χρονιά διοργάνωσης

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνονται οι «Γιορτές Νέστος 2009», από τη Νομαρχία Ξάνθης, οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, παραδοσιακά γλέντια, εκθέσεις και αρκετές άλλες δραστηριότητες. Οι γιορτές ξεκίνησαν την Πέμπτη 20 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 23 τρέχοντος μήνα. Πρόκειται για ένα θεσμό, ο οποίος λαμβάνει χώρα σε ένα από τα ωραιότερα τοπία της Ελλάδας, στα στενά του Νέστου και είναι αφιερωμένος στη φύση, στον ποταμό, στο περιβάλλον και στον πολιτισμό.
Ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, μεταξύ άλλων αναφέρει στο μήνυμά του: «Ζούμε τη φύση, βιώνουμε το περιβάλλον στις «ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΣ 2009» που διοργανώνει για 11 η συνεχή χρονιά, από το 1999, η Νομαρχία Ξάνθης και η Εταιρία Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης, στα Στενά του Νέστου ποταμού στη Γαλάνη Ξάνθης.
Γιορτές της φύσης και του ποταμού. Γιορτές που δίνουν την δυνατότητα να βιώσουμε την μοναδική και ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής, να ταυτιστούμε με το περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούμε για την προστασία του.
Ο Νέστος, ποτάμι ζωής για την Θράκη, μας δέχεται κοντά του να απολαύσουμε υπαίθριες περιβαλλοντικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, extreme sports και δράσεις προστασίας της φύσης, σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στο ποτάμι, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
Ένας θεσμός με χιλιάδες επισκέπτες απ όλη την Ελλάδα. Ένας θεσμός που προβάλλει τον φυσικό πλούτο και την ομορφιά του Νομού μας, που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει ένα τόπο με πλούσιο φυσικό κάλλος, πολιτισμό, ιστορία, παράδοση, φιλοξενία.
Συμμετέχουμε όλοι σ αυτή την γιορτή, σ ένα τετραήμερο ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, δράσης και απόλαυσης, με την βεβαιότητα ότι θα δικαιωθούμε για την επιλογή μας».
Πέπη Στάντσιου: «Οι Γιορτές Νέστος 2009 κυλούν με 100% επιτυχία»
Η Εταιρεία Τουριστικής Προβολής Νομού Ξάνθης, είναι από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης, οι άνθρωποι της οποίας δουλεύουν με κέφι και μεράκι για ένα αποτέλεσμα όχι μόνο επιθυμητό, αλλά και ζηλευτό. Η Αντινομάρχης Ξάνθης Ευτέρπη Στάντσιου, μιλώντας στην «XN» δηλώνει: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων. Πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Την Πέμπτη το βράδυ η ταινία που επιλέχθηκε, καθήλωσε τους θεατές, οι οποίοι την παρακολούθησαν με τεράστιο ενδιαφέρον. Σαν εναρκτήρια βραδιά σημείωσε πλήρη επιτυχία».
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων στα στενά του Νέστου, παραβρέθηκαν πολλοί από τους τοπικούς φορείς, ανάμεσά τους και ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης.
Αρωγός στην προσπάθεια ομαλής εξέλιξης του θεσμού, είναι και το ΚΤΕΛ Ξάνθης, το οποίο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και έβαλε περισσότερα δρομολόγια από και προς τη Γαλάνη.
«Ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και στις δύο μέρες που απομένουν, τιμώντας μας με την παρουσία του, για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά, ότι ο θεσμός αυτός έχει μέλλον και συνεχίζει με φίλους, οι οποίοι τον στηρίζουνε», κατέληξε η κ. Στάντσιου, προτρέποντας τους πολίτες να παραβρεθούν όλοι στη Γαλάνη.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα