Γενική

«Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι πολιτικό παραμάγαζο»

ΠΑΣΚΕ κατά ΔΑΚΕ και Εργατικού Κέντρου

Συνεχίζει την κόντρα της η ΠΑΣΚΕ κατά της ΔΑΚΕ και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Σε νέα ανακοίνωση της τονίζει: «Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι πολιτικό μικρομάγαζο για να ικανοποιούμε ρουσφέτια πολιτικών γραφείων»!
Ας δούμε όμως αναλυτικά τι αναφέρει ο Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης:
«Ο πανικός και έλλειψη πολιτικής στρατηγικής έκανε και πάλι το θαύμα της.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και οι άνθρωποι της ΔΑΚΕ, που έχουν την πλειοψηφία στον συνδικαλιστικό μας χώρο, επιχείρησαν να επιβάλλουν την ίδια λογική λειτουργίας που έχουν επιβάλλει στο σύνολο της κρατικής μηχανής: αδιαφανείς και φωτογραφικές διατάξεις για την τακτοποίηση ημετέρων, όταν η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» την πόρτα όλων μας.
Έδειξαν όλοι αυτοί οι υποστηριχτές του δόγματος «σεμνά και ταπεινά», ότι μπορούν να καταστρατηγούν ηθικές, να καταπατούν αξιοκρατικά κριτήρια, να κάνουν αυτό που αυτοί νομίζουν καλύτερο για τους δικούς τους ανθρώπους…
Αυτή είναι η νοοτροπία, αυτό είναι το πρόσωπο της φιλελεύθερης διακυβέρνησης και των στελεχών της, που «άλωσαν» την πόλη και το νομό, βάζοντας και μόνο στελέχη τους για να λένε ότι εξουσιάζουν, χωρίς να παράγουν τίποτα για τον εργαζόμενο και τον πολίτη.
Είναι οι ίδιοι που άφησαν τους εργασιακούς χώρους έρμαια των συμφερόντων, είναι αυτοί που δεν έβλεπαν μέχρι σήμερα αύξηση της ανεργίας και είναι όλοι αυτοί που αντί να προσφέρουν κάτι στον τόπο, αφαίρεσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας και χιλιάδες οικονομικούς πόρους, κλείνοντας τα Συνεταιριστικά Εργοστάσια, βάζοντας ταφόπλακα στο οικονομικό και εργασιακό μέλλον του τόπου μας.
Αυτοί λοιπόν, γνωρίζοντας ότι αποχωρούν από την εξουσία, λεηλατώντας ότι έχει απομείνει, δίνουν αγώνα δρόμου για να τακτοποιήσουν όσους απέμειναν και διαμαρτύρονται, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μείωσης της ήττας που είναι δεδομένη.
Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και οι άνθρωποι της ΔΑΚΕ, αρνήθηκαν να ακολουθήσουν της πρότασή μας για διαφάνεια στην πρόσληψη νέου εργαζόμενου στο Εργατικό Κέντρο μετά την αποχώρηση του υφιστάμενου.
Αρνήθηκαν να πουν «ναι» στην αξιοκρατία.
Ομολόγησαν με τις δηλώσεις τους στον τύπο ότι έτσι έπρεπε να γίνει, λες και πρέπει να γίνει νόμος η αδιαφάνεια και η αναξιοκρατία.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ σε όλη την κοινωνία αυτήν την πράξη.
Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομη ενέργεια θα ελεγχθεί από την νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε αυτοί που φεύγουν να υποθηκεύουν του μέλλον του τόπου με τις προεκλογικού χαρακτήρα κινήσεις τους.
Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι πολιτικό μικρομάγαζο για να ικανοποιούμε ρουσφέτια πολιτικών γραφείων!
Η αξιοκρατία είναι το κεκτημένο που πέτυχε η ΠΑΣΚΕ σε όλους τους χώρους δουλειάς, όλα αυτά τα χρόνια και δεν τη χαρίζουμε σε κανένα κόμμα και σε καμία παράταξη».

Σχετικά Άρθρα