fbpx
Γενική

Τους «τρέλανε» με Φαμπιανέζι

Το κόλπο γκρόσο της Ξάνθης, με την απόκτηση του Ιβάν Μορένο Φαμπιανέζι, αποτελεί εσχάτως θέμα συζήτησης στην πιάτσα των ατζέντηδων, αλλά και στα ποδοσφαιρικά στέκια.
Όσοι κατέχουν από αργεντίνικο ποδόσφαιρο βγάζουν το καπέλο στους ακρίτες, οι οποίοι κινήθηκαν πανέξυπνα, χτύπησαν στο κατάλληλο τάιμινγκ και πήραν έναν σπουδαίο παίκτη και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας! Όταν λέμε τιμή ευκαιρίας δεν εννοούμε ότι πήραν τσάμπα έναν παίκτη της αξίας του Φαμπιανέζι, αφού υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στον Χρήστο Πανόπουλο μισό εκατομμύριο ευρώ για δύο χρόνια (οι ετήσιες απολαβές του θα είναι, σύμφωνα με τους Αργεντινούς, 250.000 ευρώ). Απλώς οι Θρακιώτες εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κρίση στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τα οικονομικά προβλήματα της Εστουντιάντες και τον ενέταξαν στο δυναμικό τους δίχως να καταβάλουν έστω και ένα ευρώ στους «φοιτητές».
Η Εστουντιάντες χρωστούσε αρκετά χρήματα στον συμπαίκτη και κολλητό φίλο του Σεμπάστιαν Βερόν και συμφώνησε να τον αφήσει ελεύθερο αντί να του καταβάλει τα οφειλόμενα. Ο «ταυρομάχος» δέχτηκε και η Ξάνθη σε χρόνο dt τον έκανε δικό της.
Πρόκειται για μια κίνηση ματ λοιπόν των ακριτών, στην οποία κατέφυγαν λόγω και του καλού σκάουτινγκ που έχουν στην Αργεντινή, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν τιμήσει δεόντως τη συγκεκριμένη αγορά.
Τον ήθελε η Μπόκα!
Για να καταλάβετε την επιτυχία της Ξάνθης θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως πέρυσι τέτοια εποχή η θρυλική Μπόκα Τζούνιορς βρέθηκε μία ανάσα από την απόκτησή του, καθώς είχε καταθέσει πρόταση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στην Εστουντιάντες (η οποία δαπάνησε 360.000 δολάρια για να τον πάρει από τη Βελέζ το 2007). Τελευταία στιγμή λοιπόν ο τότε πρόεδρος των «φοιτητών», Εδουάρδο Αμπάδιε, έκανε πίσω και κράτησε τον Φαμπιανέζι με νέο συμβόλαιο και αυξημένες αποδοχές. Ο 30χρονος χαφ δεν συγχώρεσε τον Αμπάδιε, τσακώθηκε μαζί του και πέρυσι το τελευταίο εξάμηνο είχε δοθεί δανεικός στην ομάδα της καρδιάς του και σε αυτήν που θέλει να τελειώσει την καριέρα του, στη Ροζάριο.
Το γεγονός πως ο «Torero» αποδεσμεύτηκε δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς της Εστουντιάντες, όπως ανέφεραν χθες τα αργεντίνικα δημοσιεύματα. Μάλιστα, τους προκάλεσε έκπληξη και ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε τις συζητήσεις τους στα φόρουμ.

Σχετικά Άρθρα