Γενική

Έγραψαν οι περιφερειακές εφημερίδες

«Κρυφτό» φωτιάς μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Πηδούσε σε οικοδομικά τετράγωνα καίγοντας ευτυχώς μόνο χόρτα… Εννιά πυροσβεστικά οχήματα και 21 άνδρες επενέβησαν στο σβήσιμό της Τα 12 μποφόρ του αέρα καθιστούσαν δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης Αναχαιτίστηκε το μέτωπο που ήταν εκτεταμένο σε αγριόχορτα και πλησίασε εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά
Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην βιομηχανική περιοχή, όταν μια φωτιά σε σιτοκαλαμιές και αγριόχορτα, δίπλα σε εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά, αναστάτωσε την πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε αμέσως για να την περιορίσει. Το σήμα δόθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και επί τόπου έφτασαν εννιά οχήματα – υδροφόρες με 21 άνδρες, προκειμένου να επέμβουν δυναμικά, γιατί αν ξέφευγε ο έλεγχος απειλούνταν εργοστάσια χημικών εκτυπώσεων, εκκοκκιστήρια κλπ.
«Η φωτιά λόγω και του ισχυρού ανέμου μπήκε στην ΒΙ.ΠΕ. όπου υπάρχουν ξερά χόρτα, αλλά δεν κινδύνευσε κανένα εργοστάσιο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και των υπευθύνων του εργοστασίου και του διευθυντού της ΒΙ.ΠΕ.», είπε από το χώρο του συμβάντος ο διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής Β. Παυλακάκης. Η έκταση που κάηκε είναι γύρω στα 40 στρέμματα, χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών.
Η ετοιμότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κομοτηνής και των Σαπών ήταν μεγάλη και η δράση της άμεση. Έτσι και το αποτέλεσμα μετά από προσπάθεια ήρθε. Το μέτωπο σβήστηκε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Όπως είπε ο διοικητής της ΕΜΑΚ Λεωνίδας Καραγκούνης «η φωτιά ήταν σαρωτική, σε εκτεταμένη χαμηλή βλάστηση και ήταν επικίνδυνη, γιατί φυσούσε πολύ και μεταφερόταν λόγω της ταχύτητας του ανέμου σε οικοπεδικούς χώρους εργοστασίων
Χρόνος

Τρία έργα για την ορεινή Ροδόπη εντάσσονται στο ΕΣΠΑ Έπεσαν οι υπογραφές στην περιφέρεια ΑΜ-Θ Σε φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Σταμάτη με τον δήμαρχο Φιλύρας Κιασήφ Χακή Χασάν και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κέχρου Χαφούζ Χότζα Απτουλκαδήρ με αφορμή την υπογραφή αποφάσεων ένταξης έργων του οδικού δικτύου στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013». Οι δυο αυτοδιοικητικοί άντρες ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον του και μάλιστα ο κ. Χασάν είπε ότι περίμενε αυτό το έργο, δηλαδή την ασφαλτόστρωση οδού Ραγάδας – Εσοχής, στα 28 χρόνια που είναι δήμαρχος γιʼ αυτό και θεωρεί τον περιφερειάρχη φίλο του. Οι εντάξεις αφορούν τα εξής έργα: Στο Δήμο Φιλύρας: Ασφαλτόστρωση οδού Ραγάδας – Εσοχής 8 χλμ. με προϋπολογισμό 3.950.000 ευρώ και Ασφαλτόστρωση οδού Δαρμένης – Ραγάδας 14 χλμ. με προϋπολογισμό 5.800.000 ευρώ. Στην Κοινότητα Κέχρου: Οδός Κέχρου – Χλόης 12 χλμ. με προϋπολογισμό 8.408.000 ευρώ. Το συνολικό μήκος των δρόμων είναι 34 χλμ. και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 18.158.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η νομαρχία Ροδόπης, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης. Παρών εξάλλου στην περιφέρεια ήταν και ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης.
Παρατηρητής της Θράκης

Σε καλό δρόμο, παρά τις όποιες καθυστερήσεις, βρίσκονται οι εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και εκσυγχρονισμού του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας
Σε πρώτη φάση έχει ήδη αντικατασταθεί ο θόλος του κτηρίου και απομένει η ολοκλήρωση ορισμένων μελετών για την έναρξη των υπολοίπων εργασιών που αναμένεται να αλλάξουν την εικόνα της Δημοτικής Αγοράς και να δημιουργήσουν φιλικό προς τους καταναλωτές περιβάλλον Αλλάζει όψη και εκσυγχρονίζεται το κτήριο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας με τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.
Πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης του κεντρικού θόλου του κτηρίου με ουσιαστικά και ορατά αποτελέσματα. Το κόστος της εν λόγω εργασίας άγγιξε τις εβδομήντα χιλιάδες ευρώ.
Η συνέχεια των εργασιών απαιτεί την ολοκλήρωση των ανάλογων μελετών οι οποίες σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας Καβάλας Μιχάλη Χρυσομάλλη, πρόκειται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα. Από το σημείο εκείνο και έπειτα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα όλες οι προγραμματισμένες εργασίες.
Οι μελέτες για την πραγματοποίηση των εργασιών αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα αφού το μεγαλύτερο αριθμό από αυτές τον έχει αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας.
Ξυράφι

Πρόκειται για παρανόηση δηλώνει ο Νομάρχης Καβάλας Θ. Καλλιοντζής
Απάντηση του Νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή σε προχθεσινή ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΛΑΟΣ Καβάλας.
Σε απάντηση της προχθεσινής ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑΟΣ Καβάλας, ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής δηλώνει: «Το σχόλιό μου στη συγκεκριμένη εκπομπή στην οποία αναφέρεται η ανακοίνωση της ΝΕ του ΛΑΟΣ αφορά στην τακτική που ακολουθήθηκε όταν το 2002 από τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών επιχειρήθηκε να λειτουργήσει στην πόλη της Καβάλας χώρος για φιλοξενία λαθρομεταναστών. Αυτή η απόφαση μάς γνωστοποιήθηκε με έναν περίεργο τρόπο, ήδη είχε ξεκινήσει ο εργολάβος με ανάθεση του έργου από την Περιφέρεια ΑΜΘ με τον τότε Γενικό Γραμματέα, Άρη Παπαδόπουλο. Οι μελέτες και οι αποφάσεις είχαν προηγηθεί εν αγνοία μας. Συγκεκριμένα, στο γραφείο Νομάρχη, με ημερομηνία στο πρωτόκολλο εισερχομένων 1/7/2002, στάλθηκε απόφαση του τότε Γ. Γρ. Περιφέρειας ΑΜΘ που όριζε τριμελή επιτροπή με πρόεδρο το Νομάρχη και μέλη τον Αστυνομικό Διευθυντή και την τότε Διευθύντρια στη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας, κ. Στέλλα Μπάζρα, η οποία θ’ αναλάμβανε τη διαχείριση και λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο Κωτσάλου στο Περιγιάλι. Τότε είχαν αποφασιστεί όλα ερήμην και των οργάνων της Αυτοδιοίκησης και της πόλης της Καβάλας και των κατοίκων.
Καθημερινός τύπος

Σχετικά Άρθρα