fbpx
Γενική

«Υπάρχει δίψα απορρόφησης κονδυλίων»

Εγκαινιάστηκε, από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Δημήτρη Σταμάτη, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Πέπλο του Δήμου Φερών

Μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν για τον οικισμό Πέπλου του Δήμου Φερών, στο νομό Έβρου, η εκδήλωση των εγκαινίων της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας- Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη να εγκαινιάζει το έργο χαρακτηρίζοντας το «κυψέλη πολιτισμού».
Πρόκειται για ένα από τα 1630 έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφέρεια ΑΜ- Θ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και μάλιστα αφορά για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο, καθώς δημοπρατήθηκε και ολοκληρώθηκε στο χρόνο ρεκόρ των έξι μηνών, με κόστος που αγγίζει τα 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα, θα προσφέρει στέγη στις πολλαπλές δραστηριότητες των κατοίκων του οικισμού.
Άλλωστε, για ένα έργο που έλειπε από τον Πέπλο, έκανε λόγο, μιλώντας στα εγκαίνια, ο δήμαρχος Φερών κ. Γιώργος Ούστογλου, χαρακτηρίζοντας τον οικισμό ιδιαίτερα ζωντανό και τονίζοντας ότι η αίθουσα «θα προσφέρει υπηρεσίες τόσο στους μαθητές του γυμνασίου όσο και στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή».
«Είναι μια πολύ καλή επένδυση πολιτισμού για την περιοχή, μια ακριτική περιοχή για την οποία η μέριμνα της Πολιτείας πρέπει να αφορά στη διαμόρφωση συνθηκών ποιοτικής διαμονής των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Σταμάτης προσθέτοντας ότι «η καλύτερη άμυνα της πατρίδας μας πρέπει να στηρίζεται στο έμψυχο δυναμικό της, στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών και στον πολιτισμό που μπορεί να δημιουργηθεί σε μια «κυψέλη» πολιτιστικής δημιουργίας, όπως είναι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εδώ στον Πέπλο».
Ο κ. Σταμάτης ευχήθηκε στους κατοίκους του οικισμού να αξιοποιήσουν κατάλληλα την αίθουσα και να απολαύσουν τους καρπούς της δημιουργικότητάς τους και συμπλήρωσε:
«Η απόφαση να εγκριθεί το έργο, γνωρίζοντας ότι έπρεπε να υλοποιηθεί σε χρόνο ρεκόρ, αποδείχθηκε σωστή και αυτό αποδεικνύει ότι στην Περιφέρειά μας υπάρχει «δίψα» απορρόφησης κονδυλίων και δυνατότητα εκτέλεσης έργων σε σύντομο χρονικό διάστημα και με αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Σχετικά Άρθρα