fbpx
Γενική

Απόφαση με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών

Σημαντική απόφαση προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, με την οποία εξειδικεύονται τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ελέγχου κρεάτων, υπέγραψε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Συγκεκριμένα, στο θέμα της αναγραφής της καταγωγής- προέλευσης του κρέατος προβλέπεται ότι στις ετικέτες σήμανσης, στα σημεία διάθεσης (βιτρίνες) θα αναγράφεται στα ελληνικά η χώρα γέννησης του ζώου, και η χώρα καταγωγής- προέλευσης του κρέατος. Στόχος είναι να κατανοούν οι καταναλωτές από πού ακριβώς προέρχονται και κάτω από ποιες συνθήκες εκτρέφονται τα κρέατα τα οποία προμηθεύονται για το τραπέζι τους.
Σε ό, τι αφορά την τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων, ο κ. Παπαδόπουλος καθόρισε τις λεπτομέρειες εφαρμογής (διευκρινίσεις) όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις εξέτασης αιτήσεων θεραπείας, θα μπορεί να παρίσταται και εκπρόσωπος της σχετικής επαγγελματικής οργάνωσης, ικανοποιώντας έτσι αίτημα του συγκεκριμένου κλάδου.
Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε αλλεπάλληλες επαφές με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο πλαίσιο σχετικής Δημόσιας Διαβούλευσης. Μετά την ολοκλήρωση της και αφού κατέγραψε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των φορέων, προχώρησε στα αναγκαία μέτρα, που στόχο έχουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Σχετικά Άρθρα