Γενική

Κοντά στο Συνάνθρωπο οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα

Ποια η φιλανθρωπική τους δραστηριότητα τους τελευταίους μήνες

Το Σωματείο μας «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ- ΤΜΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ στα πλαίσια των πολλαπλών δραστηριοτήτων του είναι, η μεταφορά, συμπαράσταση και συνοδεία α σθενών σε Νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσ/νίκης και όχι μόνο. Τις συχνές επισκέψεις μας στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου Θεσ/νίκης στο οποίο φιλοξενούνται 54 παιδιά διαφόρων ηλικιών προσφέροντας την ηθική και υλική μας συμπαράσταση, με όλες τις δυσκολίες, και αυτό, γιατί λειτουργούμε σαν φορέας χωρίς να έχουμε δικό μας χώρο, χρησιμοποιώντας το σπίτι της Προέδρου μας, για γραφεία, αποθήκη, χώρο επισκέψεων αναξιοπαθούντων κ.λ.π.
Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε εφόσον μας το ζητήσουν όπως και όσο μπορούμε το Κοινωνικό Έργο των Δήμων Ξάνθης και Σταυρούπολης, προκειμένου από κοινού να ανακουφίσουμε τους έχοντας ανάγκη συμπατριώτες μας.
Το έργο μας είναι πολυσχεδές. Αρχίζοντας- από τα πιο μικρά και φθάνοντας στα πολύ δύσκολα συμβάντα, δουλεύουμε ασταμάτητα γιατί δεν θέλουμε γύρω μας να υπάρχει πόνος, φτώχεια και εγκατάλειψη. Θα μας πείτε σιγά μη σώσετε εσείς την κατάσταση! Ασφαλώς και όχι. Το να μη μείνει κανείς αδιάφορος και ότι μπορεί να προσφέρει αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν κάνουμε συχνά γνωστό το έργο μας, γιατί είμαστε και της αρχής ότι κάνει το αριστερό χέρι να μη το γνωρίζει το δεξί. Όταν όμως έχεις συμπαραστάτες που αναγνωρίζουν το έργο που γίνεται δεν μπορείς να μη τους πεις ένα μεγάλο- μεγάλο ευχαριστώ και δημόσια παρόλο που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμίας τους,
Ευχαριστούμε λοιπόν δημόσια όλους όσους- βοηθούν στο έργο μας άγνωστοι για τους ανθρώπους, γνωστοί όμως για τον Θεό. Με ρούχα, με τρόφιμα, έπιπλα, χρηματικές ενισχύσεις κ.λ.π.
Ευχαριστούμε θερμά 18 φίλους μας και μέλη που πρόσφατα με την βοήθεια τους,, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε 1700 ευρώ σε 2 μέρες και να γλυτώσουμε από την φυλακή συμπατριώτη μας, που είχε τιμωρηθεί με 3 μήνες για τροχαία παράβαση που έκανε πριν 10 χρόνια και να μείνει κοντά στην οικογένεια με τα 5 ανήλικα παιδιά του και όχι μόνο.
Σας ευχαριστούμε μέσα από την ψυχή μας αγαπημένοι μας Ανώνυμοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Θα ευχαριστήσουμε όμως έναν- έναν χωριστά και όλους το Εθελοντικό Σώμα τον Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. της πόλης μας, και ας μας το συγχωρήσουν αυτό που κάνουμε, γιατί, πραγματικό στο πρώτο κάλεσμα μας χωρίς καμιά καθυστέρηση, αντίρρηση ή μεταφορά των αναγκών μας σε χρόνους δικούς τους, μαζεύονται σαν τα μελίσσια και με περισσή αγάπη ολοκληρώνουν το έργο μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ Εθελοντές της Αγάπης και της προσφοράς Λεωνίδα Ασλανίδη, Λουπάτατζη Ιωάννη, Εμπλιούκ Αντέμ, Ιντζέ Σελμά, Αλή Κεχαγιά Μεχμέτ, Ιμπραήμ Ισμαήλ, Ταχίρογλου Ραμαδάν, Ζαχαρία Δομνίδη, Παναγιώτη Μουμτζάκη και Στέλλα Χρηστίδου. Με την βοήθεια των παιδιών αυτών, βάψαμε, επισκευάσαμε, καθαρίσαμε, επιπλώσαμε, μεταφέραμε σε σπίτι που το νοικιάσαμε για έναν άστεγο που επί 15 χρόνια περιφέρεται από εδώ και από εκεί. Και έτσι σήμερα ζει σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Παράλληλα με αυτό ανακαλύψαμε μια οικογένεια και με πόνο και λύπη το λέμε, είχε να βάλει κατσαρόλα στη φωτιά 2 μήνες, έχοντας δημιουργήσει υποχρεώσεις με απλήρωτα επί 5 μήνες ενοίκια και κίνδυνο έξωσης από μέρα σε μέρα, με απλήρωτο λογαριασμό στη ΔΕΗ και ΔΕΥΑΞ.. Η μητέρα είναι ανάπηρη από τροχαίο (περιμένει να περάσει από Υγειονομική επιτροπή 5 μήνες) και ο γιος άνεργος, παρόλο που δεν άφησε πόρτα που να μη χτυπήσει για να βρει δουλειά, μετά την απόλυση του από τον στρατό. Τώρα συνεργαζόμαστε με τον φορέα της Στήριξης στην οποία προεδρεύει ο Νομάρχης μας κ, Παυλίδης; Γεώργιος και τα πράγματα κάπως μπήκαν σε μια σειρά.
Αφήσαμε τελευταίο το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, το οποίο επισκεπτόμαστε καθημερινά, απασχολούμε, κάποιες ώρες τους τροφίμους του Οικοτροφείου ενώ παράλληλα παραθέσαμε 3 γεύματα , για όλα τα παιδιά (50- 52 στον αριθμό), με ότι καλύτερο μπορέσαμε να βάλουμε στο τραπέζι τους. Παροτρύναμε φίλους μας να κάνουν το ίδια και έτσι τα γεύματα έγιναν μαζί με τα δικά μας 25. Τα γλυκά σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι προσφορά από ζαχαροπλαστείο της πόλης μας, ενώ με τις ενέργειες του, ο φίλος ζαχαροπλάστης ζήτησε από τον δικό του προμηθευτή φύλλων κρούστας, σφολιάτας κ.λ.π. να προσφέρει δωρεάν στο Ψ.Κ.Ξ. από τα προϊόντα του, πράγμα που έγινε και θα γίνεται συνεχώς.
Φίλη μας προσέφερε ένα επαγγελματικό αρμόνιο, ενώ άλλος φίλος έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Τους ευχαριστούμε όλους γιατί μαζί με μας, δίνουν την χαρά όπου μπορούν. Αρκούμαστε στην ενδεικτική αναφορά των δραστηριοτήτων μας, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα και κάποιος ή κάποιοι άνθρωποι χτυπούν την πόρτα μας, ζητώντας την βοήθεια μας για την επίλυση των όποιων προβλημάτων τους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι προσπαθούμε με τον καλύτερο τρόπο να βρούμε λύσεις και να τους ανακουφίσουμε. Είμαστε στην διάθεση αυτών που θέλουν να προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο.
Τα τηλέφωνα μας είναι: 25410/23440 ξαθ 25410/71822
Κιν: 6995363636
κα. Ψωμά- Ψαρρή Βασιλική
Σας ευχαριστούμε όλους
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Βασ. Ψωμά- Ψαρρή
Η Γεν. Γραμματέας
Αικατ. Κωτσίδη

Σχετικά Άρθρα