Γενική

Κήπος οπωροκηπευτικών στο κέντρο της πόλης

Πάρκο Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ξάνθης

Μπορεί ένας χώρος σχεδόν εγκαταλελειμμένος και άγονος, να αναμορφωθεί και να δώσει νέα όψη σε μια ολόκληρη περιοχή; Με τις κατάλληλες ενέργειες των αρμοδίων, καθώς και με τη θέληση κάποιων, μπορεί. Ο λόγος για το Πάρκο Δημιουργικής Απασχόλησης Ηλικιωμένων του Δήμου Ξάνθης, το οποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, δίνοντας χαρά και ασχολία σε ηλικιωμένα άτομα, μέσα από καθημερινές εργασίες καλλιέργειας της γης.
Η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, παραχώρησε περίπου 15 στρέμματα έκτασης, με σκοπό να καλλιεργηθεί από άτομα με μεράκι για προϊόντα χωρίς περιττά φυτοφάρμακα.
Καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας περνούν αρκετές ώρες εκεί, απασχολούμενοι με γεωργικές εργασίες, οι οποίες τους αποδίδουν τους καρπούς της γης.
Ντοματιές, πιπεριές, κολοκυθιές, μελιτζάνες και πολλά άλλα είδη προϊόντων της βασικής μας διατροφής, είναι στη λίστα των καλλιεργειών.
Ιδιοκτήτες εκτάσεων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Περνάμε ευχάριστα το χρόνο μας»
Πλήρως ικανοποιημένοι, εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στο χώρο του παλιού λεγόμενου ινστιτούτου, οι οποίοι στην κυριολεξία είναι εκεί από το πρωί έως το βράδυ.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ερχόμαστε εδώ και νιώθουμε και πάλι ότι είμαστε σπίτι μας. Φυτεύουμε δικά μας προϊόντα και ξέρουμε τι τρώμε», δηλώνουν με πλατύ χαμόγελο οι έχοντες γη στην περιοχή.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα