Γενική

Επέστρεψε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου από την Ιταλία

Συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής

Άλλη μια εξόρμηση της Μικτής Χορωδίας στέφθηκε με επιτυχία, η οποία πήρε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιακής μουσικής που διοργανώθηκε από τους Δήμους ARICCIA, CASTEL GANDOLFO, FRASCATI, GENZANO, GROTTAFERRATA, NEMI, που είναι έξω από την Ρώμη, με έντονο μεσαιωνικό χρώμα, με τα υπέροχα κάστρα που κοσμούνται με μοναδικά έργα τέχνης. Το Φεστιβάλ είχε χαρακτήρα φολκλορικό και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις χορωδίες που πήραν μέρος να παρουσιάσουν τα παραδοσιακά τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους.
Ήταν εξακτινομένο στους 6 Δήμους που το διοργάνωσαν και έτσι έδωσε την ευκαιρία στις χορωδίες να παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους σε διαφορετικά μέρη.
Το χορωδιακό μας συγκρότημα για να κάνει την παρουσίαση του προγράμματος του και να δώσει πιο ολοκληρωμένη εικόνα της παραδοσιακής μας μουσικής, ζήτησε και την βοήθεια του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, το οποίο ανταποκρίθηκε με χαράς και συμμετείχε με ένα μικρό σύνολο χορευτών και τον υπεύθυνο δάσκαλο χορού, Κυριάκο Αθανασιάδη, ο οποίος με την πείρα του έδωσε ιδέες που έκαναν την εμφάνιση τους πολύ εντυπωσιακή και πρωτότυπη.
Ήταν ένα εγχείρημα και μια καινούργια προσπάθεια της χορωδίας μας να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί και σε μια άλλη μορφή τραγουδιού, όπως αυτής της δημοτικής μουσικής παράδοσης.
Η επιλογή του ρεπερτορίου έγινε με γνώμονα τις μουσικές και τοπικές ιδιαιτερότητες της δημοτικής μουσικής της χώρας μας. Έτσι ερμηνεύτηκαν τραγούδια από τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, όπως της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, του Αιγαίου, και της Ανατολικής Θράκης.
Η χορωδία μας με αρχηγό και οδηγό τον άξιο και ικανό μαέστρο, Θεόδωρο Μανώλη, εμφανίστηκε σε τέσσερα διαφορετικά μέρη, ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει μόνο δύο φορές.
Η όλη εμφάνιση της, οι παρουσίες του χορευτικού και της ορχήστρας με τα παραδοσιακά όργανα και ιδιαίτερα εκείνη της Θρακιώτικης γκάιντας, εντυπωσίασαν και έκαναν τους διοργανωτές να ζητήσουν και επιπλέον εμφανίσεις της.
Οι χορωδίες που πήραν μέρος ήταν πολλές και προέρχονταν από όλη την Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής , μέχρι και την μακρινή Νιγηρία.
Μετά λοιπόν και αυτή την πετυχημένη εξόρμηση η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κων/νος Μπένης» συνεχίζει την πορεία της με επόμενο σταθμό τις γιορτές παλιάς πόλης.
Όλες όμως οι προσπάθειες της θα ήταν καταδικασμένες να πέσουν στο κενό, αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση, ηθική και οικονομική τόσο του προέδρου της Στέγης Θεοδωρίδη Αναστασίου όσο και του δημάρχου μας Μιχάλη Στυλιανίδη. Συγχαρητήρια λοιπόν στο χορωδιακό μας συγκρότημα που για άλλη μια φορά έδωσε ένα δυναμικό παρών εκπροσωπώντας την πόλη μας επάξια όπως της αξίζει.
Ευχαριστήριο
Οι Χορωδοί και ο Μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κων/νος Μπένης» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Καλαφάτη Σταύρο, και τον Νομάρχη Ξάνθης, Γεώργιο Παυλίδη,για την οικονομική τους ενίσχυση στην εξόρμηση τους αυτή όπως και τον Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, για την βοήθεια του στις προσπάθειες τους.
Επίσης ευχαριστούμε το λαχανοφρουτάδικο του Χατζηπαναγιώτου Στέφανου οδός Βενιζέλου 108 και το ζαχαροπλαστείο «Το κάτι άλλο» καθώς και όλους τους επαγγελματίες που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια τους.

Σχετικά Άρθρα