fbpx
Γενική

«Πενιχρά τα χρήματα για τους κάθετους άξονες»

Περιοδεία του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτη στη Θράκη- Την Τετάρτη βρέθηκε στην Ξάνθη και συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος

Επίσκεψη στους τρεις Νομούς της Θράκης, πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Α Θεσσαλονίκης και Πολιτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για Θέματα Δημόσιων Έργων Ιωάννης Μαγκριώτης. Η περιοδεία του στη Θράκη διήρκησε δύο ημέρες και εντάσσεται γενικότερα στις επισκέψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια. Ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε την Τρίτη τους Νομούς Ροδόπης και Έβρου, όπου είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη του κόμματος και προχθές Τετάρτη επισκέφθηκε την πόλη μας, αφού πρώτα επισκέφθηκε τα έργα του κάθετου οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής- Νυμφαίας. Στις συζητήσεις που είχε με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ των δύο νομών, ανέλυσε την πορεία των έργων, που πραγματοποιούνται σε αυτούς, ενώ συναντήθηκε και με τοπικούς φορείς.
Στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανέφερε τις θέσεις του κόμματος για σημαντικά θέματα ανάπτυξης, ενώ εξαπέλυσε πυρά προς το κυβερνόν κόμμα της ΝΔ, για τη μη τήρηση των υποσχέσεών της κυβέρνησης. Αναφερόμενος στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού, είπε ότι τα χρήματα τα οποία εξασφαλίσθηκαν δεν αρκούν, με αποτέλεσμα ειδικά αυτός της Ξάνθης, να μην μπορεί να κατασκευαστεί.
«Πενιχρά τα χρήματα, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί για τους κάθετους άξονες»
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τους κάθετους άξονες, οι οποίοι θα συνδέσουν την Ελλάδα με τις χώρες της Βαλκανικής και αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση που διαμορφώθηκε. Αναφερόμενος στο Νομό Έβρου, δήλωσε ότι το τμήμα Αρδάνιο- Ορμένιο, το οποίο κατασκευάστηκε πάνω από 50% έως το 2003, τώρα προχωράει με πολύ αργούς ρυθμούς, αφού δεν υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι, για το υπόλοιπο κομμάτι. Για το τμήμα Κομοτηνής- Νυμφαίας είπε ότι κατασκευάζεται, έστω και αν παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στα έργα, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση θα είναι έτοιμο το Πάσχα του 2011, αντί το καλοκαίρι του 2010, κρατώντας όμως κάποιες αμφιβολίες, αφού ύστερα από επίσκεψη στο συγκεκριμένο τμήμα, διατηρούν επιφυλάξεις στο κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει εφικτό.
«Η κυβέρνηση έχει τους πόρους για την ολοκλήρωση αυτού του άξονα. Είναι βέβαια λίγοι αυτοί οι πόροι- 30εκ- ενώ για τον Έβρο, τα χρήματα ακόμα δεν έχουν διασφαλιστεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαγκριώτης.
«Για την Ξάνθη, λυπάμαι, αλλά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα»
Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στον κάθετο άξονα Ξάνθης- Εχίνου- Ζλάτογκραντ, ο οποίος δυστυχώς είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.
«Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Εγνατίας, αλλά και όπως προκύπτει και από τις ερωτήσεις, οι οποίες έχουν γίνει από συναδέλφους στη Βουλή, πολύ λίγα πράγματα έχουν γίνει. Ακόμα δεν υπάρχουν οριστικές μελέτες, ούτε μελέτες περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Αυτό θα πάρει πάρα πολύ χρόνο. Ακόμα πιο τραγικά είναι όσον αφορά στη διασφάλιση των πόρων. Δεν έχει διασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μαγκριώτης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα