Γενική

…ταραΝΑΚΟΥνήματα

* Να έχετε μια όμορφη ημέρα!
* Τελικά διαδικτυακή φάρσα ήταν η είδηση που αναφέρει ότι θα είχαμε δύο φεγγάρια τον Αύγουστο.
* Σύμφωνα με τα αστρονομικά δεδομένα ο Άρης δεν θα μπορούσε ποτέ να φαίνεται με γυμνό μάτι σαν την πανσέληνο.
* Δεν σας παραθέτω αναλυτικά τα στοιχεία γιατί θα ζαλιστείτε και δεν το θέλω.
* Anyway. Ότι φεγγάρι και να δούμε μας αρκεί που θα είναι Αυγουστιάτικο. Το τελευταίο του καλοκαιριού. Φωτεινό και άκρως ερωτικό.
* Ας δούμε όμως τώρα και τα των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Προχθές παραχώρησαν έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ σχετικά με την αναβολή της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη με το μουσικό σχήμα «Μάνος Χατζιδάκις».
* Σε σχετική επιστολή αναφέρεται από τον εκπρόσωπο τους ότι: «οι λόγοι είναι οι έντονες αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της συνύπαρξης της συγκεκριμένης παράστασης στην ίδια διαφημιστική καμπάνια, καθώς και στο ίδιο πρόγραμμα των ενιαίων εκδηλώσεων με άλλους καλλιτέχνες οι οποίοι θεωρείται ότι δεν μπορούνε να σταθούνε στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων με το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις και προσβάλλουν το έργο και τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι».
* Δηλαδή ήμαρτον που λέει και ο γνωστός αθλητικογράφος Γεωργίου.
* Τι τους πείραξε δηλαδή; Το ότι στο ίδιο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα είναι η Άννα Βίσση; Μα αν θυμάμαι καλά ο Μάριος Φραγκούλης είχε πάει σε μαγαζί που τραγουδούσε η κα Βίσση και μάλιστα είχε δεχθεί και την επίθεση του Νίκου Καρβέλα. Ήταν δε πρώτο θέμα σε εκπομπές το σκηνικό.
* Η μουσική δεν έχει σύνορα λέμε και βάζουμε όρους και φραγμούς και προϋποθέσεις αν βλέπουμε ότι στο ίδιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συμμετέχουν καλλιτέχνες που δεν είναι ανάλογου ύφους;
* Μα ο Μάνος Χατζιδάκις έγραφε μουσική για ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη που τότε η εθνική μας σταρ δέχονταν μεγάλο πόλεμο από τους δήθεν κουλτουριάρηδες.
* Πιστεύω ότι ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης δεν είχε τέτοια κολλήματα και ήταν πολύ απλός. Γι αυτό και στην κηδεία του ζήτησε την απόλυτη σιωπή. Γιατί στο όνομα των προγόνων μας θα πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις που τελικά ίσως να προσβάλλουν την μνήμη τους;
* Και όλα αυτά τα βλέπω απολύτως αντικειμενικά. Γιατί κάθε καλλιτέχνης έχει το κοινό του και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να το προσβάλλει επειδή ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής.
* Οι αποκλεισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη. Τέχνη θα πει ελευθερία.
* Όλα τα άλλα εγώ τα ακούω βερεσέ.
* Πάντως πολύ χαίρομαι που στην επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα έχουμε την συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου και της Φωτεινής Δάρρα.
* Θα είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους μας.
* Εδώ να σας αφήσω όμως.
* Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας.
* Να είστε όλες και όλοι καλά.

Σχετικά Άρθρα