Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Ενώ ο Θεοδωρίδης διαδίδει ότι αιτία είναι ο «κολλητός» του… Νίκος Μουρατίδης και αναμένεται σχετική επιστολή του κ. Γιώργου Χατζιδάκι ΑΛΗΤΕΙΑ Μάριου Φραγκούλη!!!! Ματαίωσε την τελευταία στιγμή την συναυλία του στην επίσημη έναρξη των Γιορτών Π. Πόλης 2009, με το αιτιολογικό ότι «η καλλιτεχνική του αξία (του ιδίου και του Μουσικού Συνόλου Μάνος Χατζιδάκις), με άλλους καλλιτέχνες οι οποίοι θεωρείται ότι δεν μπορούνε να σταθούνε στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων (!) και προσβάλλουν το έργο και τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι!!!! Την ίδια ώρα όμως κι ένα άλλο σοβαρό γεγονός, προκαλούσε έντονα τη νοημοσύνη μας. Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Τάσος Θεοδωρίδης «διέδιδε» πονηρά ότι δήθεν, «τη ματαίωση της συναυλίας προκάλεσε ο γνωστός…..Νίκος Μουρατίδης, επειδή δεν επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ 2009» και είναι «κολλητός» των Φραγκούλη-Γιώργου Χατζιδάκι!!! Πράματα και θάματα δηλαδή που αποδεικνύουν ότι, πολύ καλά έκανε ο Καρβέλας και τον «πλάκωσε» τον Φραγκούλη στο…. Ξύλο!!!-Διότι όταν ο Φραγκούλης έτρεχε πίσω από την Βίσση και πήγαινε στο μαγαζί που τραγουδούσε να την χειροκροτήσει, ήταν «Θεά και θεσπέσια τραγουδίστρια και γυναίκα», ενώ τώρα είναι…κατώτερη της σύγκρισης και των περιστάσεων!«Δεν μας χαί…ρε Φραγκούλη»! Και να μη ξαναπατήσει στη Ξάνθη μας…
Μαχητής

Την ανησυχία του για την μη υλοποίηση των αντιπυρικών ζωνών στο περιστικό δάσος που ίσως «στοιχίσουν» ακριβά σε περίπτωση πυρκαγιάς, εξέφρασε χθες με δελτίο τύπου ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, αναφέροντας τα παρακάτω: Ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2009 επισκέφθηκε με συνεργάτες του το περιαστικό δάσος της Ξάνθης και συγκεκριμένα τα σημεία φύλαξης του, στα πλαίσια της σχετικής απόφασης , όπου συναντήθηκε με τους εθελοντές και τις κρατικές δυνάμεις φύλαξης του.Κατά την συνάντηση ο Νομάρχης είχε πολύωρη συζήτηση μαζί τους, ενώ τους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν και που αποδεικνύεται πόσο σημαντικό είναι μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα στην περιοχή της Αττικής.
Αδέσμευτη

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κο Μαλκότς… Μία φορά «έτυχε» να βρεθούμε στον ίδιο χώρο και ως εκ τούτου καμία προκατάληψη δεν έχω μαζί του… Σαφώς και έχει όλο το δικαίωμα ως δημοτικός σύμβουλος, να καταθέτει προτάσεις στα όργανα στα οποία μετέχει… Αν όμως πραγματικά ήθελε να προσκαλέσει και να φέρει εδώ τον διεθνούς φήμης Τούρκο ερμηνευτή για να τον «απολαύσει» η Ξάνθη –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην χθεσινή του ανακοίνωση- θα έπρεπε να συμφωνήσει και με την άποψη, αυτό να γίνει σε έναν ουδέτερο χρόνο, σε ένα ουδέτερο χώρο και σε μία από κοινού συναυλία με έναν Έλληνα καλλιτέχνη! Γιατί πάτησε πόδι και «απείλησε» με πριβέ «εκδήλωση» όταν η πλειοψηφία συμφώνησε μ’ αυτό το ενδεχόμενο;
Θράκη

Πρωινό ελληνικό καφέ ήπιε ο Γάλλος Πρόξενος του Προξενείου Θεσσαλονίκης, κ. Κριστιάν Τιμονιέ στα γραφεία της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ» παρέα με τον εκδότη κ. Γιάννη Διαφωνίδη, πραγματοποιώντας μια τιμητική και φιλική επίσκεψη. Συνοδευόμενος από τον διερμηνέα του και τον οδηγό του ο κ. Τιμονιέ είχε μια πολύ φιλική συζήτηση με τον κ. Διαφωνίδη ενώ χαιρέτησε με πολύ θέρμη το προσωπικό της εφημερίδας και τους δημοσιογράφους.
Ο κ. Πρόξενος που προηγουμένως επισκέφτηκε το δήμαρχο Ξάνθης στον οποίο μάλιστα κατέθεσε πρόταση για αδελφοποίηση της Ξάνθης με πόλη της Γαλλίας για την οποία ο δήμαρχος επιφυλάχθηκε για οποιαδήποτε απάντηση καθώς και τον νομάρχη Ξάνθης, δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του ιδίου και του Γαλλικού προξενείου για την περιοχή μας επιζητώντας σύσφιξη σχέσεων και συνεργασίας σε μια σειρά από θέματα. Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον εκδήλωσε και για την μειονότητα και δηλωτικό τούτου είναι η συνάντηση που είχε με τους μουφτήδες Ξάνθης – Κομοτηνής, καθώς η αρμονική συνύπαρξη των δύο διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων και θρησκειών αποτελεί ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα για την περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον άλλων κρατών, όπως το γνωρίσαμε με επισκέψεις αμερικανών και άλλων πρέσβεων και προξένων.
Εμπρος

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων δόθηκε χθες το πρωί με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας από το Υπουργείο Παιδείας. Από το πρωί οι κατάλογοι με τις βάσεις εισαγωγής, καθώς και με τα ονόματα των επιτυχόντων είχαν αναρτηθεί και στα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ του Νομού Ξάνθης. Η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πανέτοιμη φρόντισε να φτάσουν εγκαίρως σε κάθε Λύκειο οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων , προκειμένου να ενημερωθούν χωρίς καμία καθυστέρηση οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους.
Αγώνας

Σχετικά Άρθρα