Γενική

Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης στη Δρυμιά

Στον χώρο του προσκυνήματος του Αγίου Γεωργίου στην Δρυμιά μέσα σε ένα όμορφο και καταπράσινο τοπίο, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Οι Κατασκηνώσεις άρχισαν την λειτουργία τους το έτος 1996 και συνεχίζουν για δέκατη τέταρτη χρονιά μέχρι, σήμερα να προσφέρουν και να στηρίζουν τη νεότητα.
Στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως δίδεται ή ευκαιρία για επικοινωνία και δημιουργική συνεργασία της Εκκλησίας με τη νέα γενιά. Βασικός και μοναδικός σκοπός να μορφώσει στις παιδικές ψυχές τον Χριστό.
Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της Σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το φαγητό, οι αθλοπαιδιές, το παιχνίδι, η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη κοινωνική συμβίωση.
Για φέτος πεντακόσια (500) παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετέχουν σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους από την 29 η Ιουνίου μέχρι 31 η Ιουλίου.
Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και η Εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής.
Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών πού διακονούν στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί αξιομίμητο παράδειγμα.

Σχετικά Άρθρα