fbpx
Γενική

Η αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης καταψήφισε τον απολογισμό

Ήρεμο το κλίμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης

Όλες οι παρατάξεις θετικές με το πάρκο στο «ΔΕΡΑΣ»

Προχθές Τετάρτη 15 Ιουλίου, έλαβε χώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στο δημαρχιακό μέγαρο. Στην τετράωρη συνεδρίαση έδωσε το παρόν η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων. Ο κατάλογος των θεμάτων ήταν μακρύς- 117 θέματα- με κυριότερα τα παραχωρηθέντα οικόπεδα σε επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις στο πρώην «ΔΕΡΑΣ», καθώς και ο απολογισμός του περασμένου έτους.
«93 οικόπεδα παραχωρήθηκαν στο «ΔΕΡΑΣ»
Προχώρησαν οι παραχωρήσεις οικοπέδων σε επαγγελματίες στις εγκαταστάσεις του πρώην βυρσοδεψείου, γεγονός το οποίο ευχαρίστησε πολλούς, όχι μόνο από τους επαγγελματίες, αλλά και άλλους πολίτες. Ο χώρος, προορίζεται για βιοτεχνικό πάρκο, στο οποίο θα λειτουργήσουν διάφορες μονάδες, συγκεντρωμένες σε ένα σημείο, κάτι που θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής, με την εύκολη πρόσβαση σε αυτό, αλλά και με το άνετο παρκινγκ. Όλες οι παρατάξεις χαιρέτησαν την προσπάθεια αυτή και φυσικά το θέμα ψηφίστηκε ομοφώνως.
«Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τον απολογισμό του 2008»
Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ύστερα από την ανάγνωση του απολογισμού, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την οικονομική πορεία, λέγοντας ότι: «έγινε ποιοτική, συνετή και ορθολογική διαχείριση», ενώ συμπλήρωσε ότι: «είναι όλα όπως προϋπολογίστηκαν».
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι ο τομέας των επενδύσεων έχει κάποιο «άνοιγμα» κατά 4εκ. ευρώ, το οποίο οφείλεται σε καθυστερήσεις πληρωμών από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καθώς και κεντρικούς φορείς. Ο Δήμαρχος Ξάνθης ανέφερε ότι, ο Δήμος δε θα χάσει ούτε ένα ευρώ, παρόλο που πολλοί πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων του δήμου.
«Δεν είχε την ίδια γνώμη και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Πούλιος»
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Χρήστος Πούλιος, σε σχέση με το ταμείο του Δήμου Ξάνθης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «ένας απολογισμός έχει αξία, όταν συγκρίνεται με τα προηγούμενα χρόνια και παρουσιάζει βελτίωση. Φέτος τα στοιχεία είναι δυσμενέστερα», απευθύνοντας συγχρόνως και το ερώτημα προς το Δήμαρχο Ξάνθης, γιατί είναι ευχαριστημένος.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μίλησε για αδικαιολόγητες δαπάνες του Δήμου, χωρίς μάλιστα να δούμε κάτι το καινούργιο, όπως είπε.
Η παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή», καταψήφισε τον απολογισμό.
Ο απολογισμός καταψηφίστηκε και από την ελάσσονα αντιπολίτευση, επικεφαλής της οποίας είναι ο Νίκος Ανταμπούφης.

Νίκος Βιδάλης

Σχετικά Άρθρα