fbpx
Γενική

Το ΕΒΕ κατά της ανέγερσης εμπορικού κέντρου στο ΔΕΡΑΣ

Στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα συζητηθεί το επίμαχο θέμα

Κατά της ανέγερσης εμπορικού κέντρου στο ΔΕΡΑΣ τάχθηκε το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην προχθεσινή του συνεδρίαση, χωρίς την παρουσία του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλου ο οποίος βρίσκεται στην Ιταλία για ένα πρόγραμμα. Όπως ελέχθη στη συνεδρίαση η Αθωνική Τεχνική απέστειλε έγγραφο και ζητάει την έγκριση για το εμπορικό κέντρο στην περιοχή ΔΕΡΑΣ παραθέτοντας γνωμοδοτήσεις νομικών της συμβούλων οι οποίες αναγνώστηκαν από τον κ. Χρήστο Παμπουκίδη.
Εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του Αντιπρόεδρου του ΕΒΕ και Προέδρου της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης κ. Στέλιου Μωραϊτη σε όσους όπως είπε δεν κάνουν έργα υποδομής αλλά την ίδια ώρα υποστηρίζουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο Δέρας, στον Ίασμο, στη Βιστωνίδα…Προσθέτοντας ότι παράλληλα παίρνουν με έμμεσο ή άμεσο φόρο χρήματα από την αγορά.
Ο κ. Ζήσης Κατσαρίκας σημείωσε ότι όπου έδωσε χώρο η τοπική αυτοδιοίκηση στους ντόπιους επαγγελματίες μεγαλούργησαν αναφέροντας το παράδειγμα της πεζοδρόμησης της οδού Δαγκλή.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Εμπόρων Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου επισήμανε από την πλευρά του ότι η κερκόπορτα άνοιξε από τότε που άρχισε να ισχύει το συνεχές ωράριο λειτουργίας καταστημάτων θυμίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις που είχαν γίνει.
Ο κ. Κριτσίνης κατηγόρησε τον Δήμαρχο Βιστωνίδας κ. Νίκο Ζλάτκο για το ότι δεν ενημέρωσε κανέναν για το εμπορικό κέντρο.
Ο κ. Κουτσουρίδης στάθηκε υπέρμαχος δυναμικών κινητοποιήσεων.
Αντίθετος είναι και ο Εμπορικός Σύλλογος για την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο ΔΕΡΑΣ ανέφερε ο κ. Τσάβας.
Πιθανότατα την άλλη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης για να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα της Αθωνικής Τεχνικής. Την προηγούμενη φορά γνωμοδότησε αρνητικά λόγω έλλειψης περιβαλλοντικών όρων.
Τώρα να δούμε τι απόφαση θα λάβει…

Σχετικά Άρθρα