fbpx
Γενική

Ο Γολγοθάς των εργαζομένων της Groupal συνεχίζεται

«Η απαράδεκτη, παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της διοίκησης της GROUPAL και της μητρικής εταιρείας ΑLCO Α.Ε συνεχίζεται χωρίς καμία απόκλιση από τον αρχικό της «σχεδιασμό».
Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχει απολύσει 28 εργαζόμενους ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Η διοίκηση της επιχείρησης δεν ενημερώνει μέχρι σήμερα τους εργαζόμενους για τα σχέδια της και τον προγραμματισμό της σχετικά με το εργοστάσιο της Ξάνθης.
Στις 18 Μαΐου 2009 σε σύσκεψη τριμερούς συνεργασίας που συγκλήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπου η επιχείρηση εκπροσωπήθηκε μόνον από το νομικό της σύμβουλο , ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου κ. Δημήτρης Κοντός, ζήτησε να επαναληφθεί η τριμερής συνεργασία εντός 15 ημερών και να παραστεί ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης, έτσι ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και να δοθούν λύσεις σχετικά με τα προβλήματα των εργαζομένων. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ουδεμία συνάντηση έχει πραγματοποιηθεί με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας με ή χωρίς την παρουσία του Υπουργείου απασχόλησης.
Από τα παραπάνω φαίνεται περίτρανα η αλαζονεία και περιφρόνηση της διοίκησης της επιχείρησης, έναντι των εργαζομένων, αλλά και των εκπροσώπων της πολιτείας.
Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να παρέμβει δυναμικά και με τα εντεταλμένα όργανα της να επιβάλλει στην διοίκηση της επιχείρησης αυτά που ορίζουν οι νόμοι και οι υπουργικές αποφάσεις.
Πρόστιμα μερικών χιλιάδων ευρώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνετίσουν τους εκπροσώπους της επιχείρησης.
Μήπως το σχέδιο της είναι ένα και μοναδικό; Η απαξίωση και το κλείσιμο του εργοστασίου της Ξάνθης;
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα μας, μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας».

Σχετικά Άρθρα