Γενική

Προγράμματα για ΡΟΜ παρουσίασε η Υπουργός Απασχόλησης

Μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΕΠΕ στην Ξάνθη

Δυο νέα προγράμματα για τους Ρομ παρουσίασε η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου στην Ξάνθη μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Γιώργο Βερναδάκη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ, κ. Θεόδωρο Ματάλα.
Στόχος των προγραμμάτων είναι η επαγγελματική ενεργοποίηση των Ρομ και αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής προγράμματα:
Α. Πρόγραμμα για την επιχορήγηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας 500 Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Επιτηδευματιών ηλικίας 18- 64 ετών.
Β. Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης 600 Ρομ σε ειδικότητες της επιλογής τους, ανάλογα με το επιδεικνυόμενο ενδιαφέρον ανά νομό.
Αξιοσημείωτη καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η απόφαση του Οργανισμού, από το σύνολο των 500 επιχορηγούμενων θέσεων οι 200 να διατεθούν σε άτομα που δραστηριοποιούνται ήδη ως επιτηδευματίες, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και να βελτιωθούν οι επιδόσεις της.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει περίπου στα 14 εκατ. ευρώ.
Νωρίτερα η κα Καλαντζάκου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης όπου τέθηκε επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν στην αγορά εργασίας της Ξάνθης. Τα θέματα που τέθηκαν θα εξεταστούν άμεσα με στόχο την επίλυση τους.
Τέλος, η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου στο πλαίσιο του πολιτιστικού οδοιπορικού «Οι δρόμοι της ελιάς 2009» που διατρέχοντας φέτος την Εγνατία οδό έφτασε στην πόλη της Ξάνθης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και έκανε παλιά όλες τις ιστορικές διαδρομές στη Λεκάνη της Μεσογείου και όχι μόνο, για την πορεία, τον συμβολισμό της ελιάς και την αξία του προϊόντος και τα μηνύματα που απορρέουν από αυτήν, σαν σύμβολο από τους αρχαιότερους χρόνους, αλλά και ως ένα ιδιαίτερο δυναμικό προϊόν για τη δική μας περιοχή. Φέτος «Οι δρόμοι της Ελιάς» διεξάγονται στη δική μας χώρα και νομίζω ότι αυτή είναι μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία. Το οδοιπορικό αυτό έχει καθιερωθεί και έχει προσδώσει μια πολλαπλή αξία και στο προϊόν και στον ίδιο το νομό. Για εμάς είναι το δυναμικό προϊόν της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας ειδικότερα. Ένα προϊόν, το οποίο τα τελευταία χρόνια με την διάδοση της μεσογειακής διατροφής και της δίαιτας έχει πάρει μια μεγάλη ποιοτική αξία και στα μάτια των καταναλωτών».

Σχετικά Άρθρα