fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

Στο καθαρό ΠΑΣΟΚ Ξάνθης απευθύνθηκα εγώ για να μου πουν αν τελικά «είναι ΠΑΣΟΚ οι πρακτικές Χατζηευαγγέλου…»! Και μου απάντησε ο…ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Τοπείρου! Φίλτατος ο Θανάσης, αλλά να μου απαντάει ως δικηγόρος και ειδικός σύμβουλος του Χατζηευαγγέλου και να υπογράφει τελικά ως…δημοτικός σύμβουλος, ομολογώ ότι ήταν κάτι το πρωτόγνωρο για μένα…Αυτό που δεν κατάλαβε όμως ο Θανάσης κι όχι ο κύριος Ξυνίδης…Όσο κι αν το «προσπαθεί», εγώ ούτε Μαλκότς θα γίνω, ούτε Διαφωνίδης. Δεν πρόκειται να του επιτρέψω να εκτίθεται, ακόμη κι αν πρέπει να δικαιολογήσει απαραίτητα το «ψωμί» του…Το ΠΑΣΟΚ πάντως, καλώς έκανε και το εξέθεσε! Καθότι αν το νέο μοντέλο των πράσινων Δημάρχων είναι να δημιουργούν νέες δημοτικές εταιρείες όπου οι Χατζηευαγγέλου (οι Δήμαρχοι δηλαδή), θα ορίζουν τα μέλη και της συμπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης….προκειμένου να αποφεύγει η δημοτική αρχή τους «ενοχλητικούς» ελέγχους…τότε να το χαίρονται! Το νέο πράσινο μοντέλο εννοώ… Χίλιες φορές Λάκης Στυλιανίδης που έχει αφήσει την αντιπολίτευση των Ανταμπούφη και Πούλιου να αλωνίζουν… Διότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται!
Μαχητής

Επρόκειτο για ένα συμβούλιο που στην ουσία δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Δηλαδή, το μέλος του Δ.Σ. και Δημοτικός Σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος κατέθεσε στο συμβούλιο πρόταση στην οποία ανέπτυξε έναν προβληματισμό, για το τι Φεστιβάλ θέλουμε. Πολύ σωστή η πρόταση του κου Μελισσόπουλου, κατά την άποψή μου, με την οποία συμφωνώ απόλυτα γιατί ως εκπρόσωπος της Θρακικής Σκηνής, με την ίδια σκέψη και αρχική πρόταση ώστε να ακολουθήσουν στην συνέχεια ολοκληρωμένες προτάσεις για την διοργάνωση του Χατζιδάκιου Φεστιβάλ, ανάλογου του ονόματος του μεγάλου Ξανθιώτη Μουσικοσυνθέτη.
Αδέσμευτη

Από το Κόσσοβο στην Θεσσαλονίκη και απ’ την Θεσσαλονίκη στο… Αφγανιστάν! Ο λόγος για τις «συμπτωματικές» μεταθέσεις του γνωστού Αμερικανοκινέζου προξένου Χόιτ Μπράιαν Γι, ο οποίος επισκέφθηκε πάνω από δέκα φορές την Ξάνθη προσκεκλημένος μάλιστα και από τους αυτοδιοικητικούς μας! Θεώρησα εξ αρχής τον συγκεκριμένο διπλωμάτη ως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, όπως το ίδιο επικίνδυνο θεωρώ και τον σημερινό Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής! Δεν είναι συμπτωματικό ότι και ο συγκεκριμένος προέρχεται από το Κόσσοβο και δεν είναι συμπτωματικό ότι οι δύο συνεργάστηκαν άριστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα! Είναι δυνατόν μωρέ, να πίστεψαν οι δημαρχαίοι μας ότι ο Γι προτιμούσε την Ξάνθη και την Θράκη γενικότερα για να κάνει… αμερικανικές γωνίες στις βιβλιοθήκες μας, να προβάλει τον αμερικανικό κινηματογράφο και να συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου; Είναι δυνατόν;
Θράκη

Την επιδότηση του 12% επί του κόστους εργασίας διεκδικούν έξι κατηγορίες επαγγελματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου το πρόβλημα της μη καταβολής του 12% επί του κόστους εργασίας πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ξάνθη, όπου το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ αρνήθηκε να καταλάβει τη συγκεκριμένη επιδότηση σε έξι κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι κομμωτές-τριες, οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί, τα συνεργεία αυτοκινήτων, η εκτύπωση εφημερίδων-τυπογράφοι, καθώς δεν τις θεωρεί μεταποιητικές επιχειρήσεις.
Αγώνας

Αρκετό κόσμο έχει μπερδέψει ο Νομάρχης Ξάνθης με το να μην ανοίγει τα χαρτιά του για την συνεχεία και σε ποιο πόστο της πολιτικής του καριέρας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που καθημερινά στις συζητήσεις τους αναφέρονται κάνοντας εικασίες στα σχέδια του σημερινού Νομάρχη Ξάνθης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα ο ίδιος να τους κάνει την χάρη και να τους γνωστοποιήσει τα μελλοντικά του σχέδια. Μπορεί κατά καιρούς να έχει δηλώσει πως θα ασχοληθεί με την δικηγορία και δεν θα ασχοληθεί άλλο με την πολιτική, αλλά κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό σε κάποιους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην περιοχή μας.
Φωνή της Ξάνθης

Αρχηγική εμφάνιση Από την πρώτη πάντως στιγμή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της στέγης Πολιτισμού του Δήμου ζάνθης, φάνηκε ότι ο κ. Μανόλης Φανουράκης δεν είχε κανένα σκοπό ν’ αφήσει την κατά­σταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου, «προειδοποιώντας» τον κ. Μελισσόπουλο ότι «όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν σήμερα πρέπει να είναι ομόφωνες»… Όμως πέρα από τις συγκεκριμένες «συστάσεις», που μάλλον θα έπρεπε να απευθύνονται προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Θεοδωρίδη, που με τις «εκρήξεις» του διατάραξε το κλίμα συναίνεσης που προσπαθούσε να «επιβάλλει» ο κ. Φανουράκης, συνολικά η εμφάνιση του ήταν μάλλον «αρχηγική», προσπαθώντας συγκροτημένα και με ηρεμία, να συμμαζέψει τα «ασυμμαζευτα» του κ. Θεοδωρίδη… .
Εμπρός

Σχετικά Άρθρα