Γενική

«Προσβολή στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Καταγγελία του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΕΝΩΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ- Ε.Δ.Ο» του Δήμου Τοπείρου Γ. Παυλακάκη

Τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου καταγγέλλει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωτικό Δημιουργικό Όραμα» του Δήμου Τοπείρου κ. Γιώργος Παυλακάκης μιλώντας για «αήθη συμπεριφορά και βάναυση προσβολή του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:
«Καταγγέλλω την αήθη συμπεριφορά του Δήμαρχου Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου διότι κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τοπείρου της 29- 05- 2009 κινήθηκε από παραταξιακή ιδιοτέλεια και διέπραξε όχι μόνο απλό αυτοδιοικητικό ατόπημα, αλλά έθιξε κυρίως τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού με ενέργειές του υπονόμευσε τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης.
Τον καταγγέλλω ειδικότερα διότι ενώ η δημοτική παράταξή μας επέλεξε ομόφωνα συμβούλους της για να συμμετέχουν σύμφωνα με τον νόμο στο Διοικητικό Συμβούλιο της νέας «υπό σύσταση Δημοτικής Εταιρείας», που έχει ως αντικείμενο την εκμετάλλευση όλων των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου εν τούτοις ο κ. Χατζηευαγγέλου για άγνωστους, για εμάς λόγους, πάντως όχι «καθαρούς», συνεργάστηκε και εψήφισε η παράταξή του τον κ. Μακρίδη, που «ύποπτα» αποστασιοποιήθηκε- απομακρύνθηκε από την παράταξή μας και τον περιέλαβε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αυτής, αποκλείοντας έτσι αυτούς που πρότεινε η παράταξή μας.
Κατάφεραν με τα μαγειρέματα να δικαιώσουν την παροιμία που λέει «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι»
Η πράξη είναι πολιτικά απαράδεκτη. Θίγει όχι μόνον την αντιπολίτευση αλλά κυρίως το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοικήσεως.
Καταγγέλλω τον Δήμαρχο κ. Χατζηευαγγέλου γιατί εκμεταλλεύεται πρόσωπα και καταστάσεις, ενεργώντας χωρίς δημοκρατικές ευαισθησίες, αφού όμοια έπραξε στο παρελθόν, όταν για να αποδυναμώσει και να προκαλέσει πολιτική φθορά, απέσπασε από τον συνδυασμό του κ. Λαμπαδάρη τον κ. Ψεμματά και τον συμπεριέλαβε στην Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης (ΔΕΤΑ) και όταν, πάλι, προ διετίας για τον ίδιο σκοπό «ξεγέλασε» τον κ. Καραγιαννίδη, μέλος του δικού μας συνδυασμού από το Τοπικό Συμβούλιο Εξοχής και παράνομα τον εψήφισε και τον περιέλαβε στο συμβούλιο της ΔΕΤΑ, την οποία απόφαση ακυρώσαμε ενώ, τότε, ο σύμβουλός μας παραιτήθηκε, αποδοκιμάζοντας έτσι την τακτική του κ. Χατζηευαγγέλου, δίνοντας «ένα χαστούκι» στους εμπνευστές και τους εφαρμοστές τέτοιων αντιδημοκρατικών και παράνομων πρακτικών.
Πρέπει όμως να αντιληφθεί επιτέλους ο κ. Χατζηευαγγέλου, ως ασχολούμενος με τα κοινά ότι «όταν κάποιος ταπεινωτικά ξοδεύει την ζωή του για να συντηρείται στην εξουσία, τότε δεν έχει αξία ούτε η ζωή, ούτε η ευτελισμένη εξουσία».
Τέτοια εξουσία «ας την έχει και ας την χαίρεται» αυτός και η «καμαρίλα»».
Γεώργιος Παυλακάκης

Σχετικά Άρθρα