Γενική

Εκδήλωση συμπαράστασης και συντονισμού

Από την Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του Καζίνο

Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη της, στο σωματείο εργαζομένων του «ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ», την ώρα που εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσε το σωματείο, για τους δύο απολυμένους συναδέλφους τους χθες στις 10:00 π.μ., στα δικαστήρια στην Ξάνθη.
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Την ίδια μέρα που οι ταξικές Ομοσπονδίες των Οικοδόμων, των Εργαζομένων στο Φάρμακο, των Λογιστών και των Εργαζομένων στο Γάλα, στα Τρόφιμα και τα Ποτά οργάνωσαν 24ωρη απεργία απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας, η οποία επιχειρεί να χτυπήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να βάλει φρένο στην ανάπτυξη των αγώνων για μισθούς και μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων.
Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. αναδεικνύει την ανάγκη, όχι μόνο να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του «ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ» που είναι για 3,5 μήνες σε συνεχείς κινητοποιήσεις, μη δεχόμενοι την εκ περιτροπής εργασία, που επιβάλει η εργοδοσία σε 77 εργαζόμενους, αλλά και να προχωρήσει ο συντονισμός της πάλης ενάντια στην επίθεση που δέχονται συνολικά οι εργατοϋπάλληλοι στα δικαιώματά τους, με αφορμή την οικονομική κρίση».
Η Γραμματεία Ν. Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική «Ενημέρωση Οργάνωση Αντεπίθεση Τώρα» ειδικά τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους από χώρους δουλειάς όπου η επίθεση της εργοδοσίας εντείνεται (εργάτες απλήρωτοι ή σε διαθεσιμότητα, απολύσεις, εκβιασμοί με 4ήμερη ή 3ήμερη εργασία κτλ.). «Η σιωπή και η ανοχή δεν είναι μονόδρομος σ αυτή τη κατάσταση. Οι αγώνες που εξελίσσονται δείχνουν το δρόμο της πανεργατικής αντίστασης. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη όλων των εργατών, ο συντονισμός της πάλης τους, είναι όπλο στα χέρια τους».

Σχετικά Άρθρα