fbpx
Γενική

Έφτασε στην πόλη μας το τουριστικό τρενάκι της Ξάνθης

Θα κυκλοφορεί τον επόμενο μήνα- Δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης στην XanthiNews

Μια ευχάριστη έκπληξη αντίκρισαν το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι της Ξάνθης και συγκεκριμένα αυτοί που έκαναν βόλτα στους δρόμους της πόλης. Έκπληκτοι είδαν το τρενάκι του δήμου, το οποίο έφτασε στην Ξάνθη, να κυκλοφορεί σε κεντρικές οδούς, πραγματοποιώντας την παρθενική του βόλτα.
Πρόκειται για ένα τουριστικό τρένο με δύο βαγόνια για επιβάτες, δηλαδή χωρητικότητας περίπου 40 ατόμων. Η προμήθεια του συρμού, έγινε από το Δήμο Ξάνθης, με σκοπό την εξυπηρέτηση τουριστών και επισκεπτών της πόλης, οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τα αξιοθέατα, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Ξάνθη. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, οι διαδρομές ήδη σχεδιάζονται και θα περιλαμβάνουν την παλιά πόλη, το περιαστικό δάσος και φυσικά τα μοναστήρια, που βρίσκονται πάνω από την πόλη. Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος, από την προμήθεια του μικρού τρένου, ενώ ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε διάφορες εκδηλώσεις, θα εξυπηρετεί και πολίτες, δίνοντας το παράδειγμα του πάρκινγκ στο γήπεδο «Φίλιππος Αμορίδης», λέγοντας ότι θα μεταφέρει τον κόσμο έως την κεντρική πλατεία.
Τα δύο βαγόνια του τρένου έχουν χωρητικότητα 40 παιδιών ή 30 ενηλίκων. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του δεν είναι ακόμα σίγουρη, πάντως σύμφωνα με το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη, αναμένεται να κυκλοφορήσει περίπου σε ένα μήνα, προλαβαίνοντας έτσι και τις γιορτές παλιάς πόλης.
Να σημειωθεί ότι το τρενάκι είναι μικρών διαστάσεων, με σκοπό την ευελιξία του στην κυκλοφορία, στα στενά της παλιάς Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα