fbpx
Γενική

Κλειστός έμεινε ο αυτοκινητόδρομος για αρκετές ώρες

Τροχαίο ατύχημα στον κόμβο της Εγνατίας, στο Βανιάνο με νταλίκα

«Άγιο» είχε ο οδηγός τουρκικής καταγωγής επικαθούμενης νταλίκας, η οποία ντεραπάρισε στον κόμβο της Εγνατίας στο Βανιάνο Ξάνθης. Το ατύχημα έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή το βράδυ, όταν μία νταλίκα με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας ανετράπη, λίγα μέτρα μετά την είσοδό της στον κλειστό αυτοκινητόδρομο. Η νταλίκα ήταν φορτωμένη με πεπιεσμένο βάμβακα, η φόρτωση της οποίας έγινε στη Λάρισα και ο προορισμός αυτής ήταν η Άγκυρα.
Το συμβάν έλαβε χώρα από τη μη σωστή τοποθέτηση του φορτίου, αφού σε αυτό δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτίο δεν είχε δεθεί πουθενά, όπως προβλέπεται από το νόμο. Ο οδηγός της νταλίκας, στην προσπάθειά του να μπει στον αυτοκινητόδρομο, δε μείωσε την ταχύτητα του οχήματος, με αποτέλεσμα στη στροφή του κόμβου να μετατοπιστεί το φορτίο, προκαλώντας την ανατροπή της νταλίκας. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και γερανός για να επαναφέρει το βαρύ όχημα, ενώ η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δίπλα στον οδηγό βρέθηκε ένα μπουκάλι με ούζο. Τόσο ο οδηγός, όσο και κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μερικές ώρες αργότερα. Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων αναφέρουν ότι, ο οδηγός της νταλίκας σφηνώθηκε μεταξύ καθίσματος και τιμονιού, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί.

Σχετικά Άρθρα